• Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
  • Yeşile Dokunma!
Çorlu Güncel

Yeşile Dokunma!

  • 22 Kasım 2021
  • 1747 Kez Okundu

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Çorlu Bahçeli Evler Bölgesinde yapılması planlanan kapalı tenis kortunda bulunan ağaçların kesilmek istenmesi Kent Konseyi ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Çorlu’nun nadir yeşil alanlarından olan Kazımiye Mahallesi General Basri Saran Stadının yanında yer alan ağaçlık bölgedeki ağaçların kesilerek tenis kortu yapılmak istenmesi vatandaşları ve Çorlu Kent Konseyi’ni ayağa kaldırdı. Çorlu’nun ender yeşil alanlarından biri olan alanda birkaç ağaç kesilirken diğer ağaçlarında kesilmek istenmesi tepkiyle karşılandı. Tenis Kortunun başka bir alana yapılmasını isteyen vatandaşlar yeşile dokunma diyerek yetkililere seslendi. 
AĞAÇLAR KESİLİRKEN VATANDAŞLAR MÜDAHALE ETTİ 
Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bölgeye yapılmak istenen tenis kortu ihalesini alan firma yetkilileri sabah saatlerinde bölgeye gelerek ağaçları kesmeye başladı. Durumu gören bazı vatandaşlar olay yerine gelerek ağaçların kesilmesini istemediklerini belirtti. Bunun üzerine firma yetkilileri kesim işlemlerini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Kazımiye Mahalle sakinleri olayı hemen Kent Konseyi Başkanı ve yetkililere bildirmek için telefonla aradı. Bölgeye gelen Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin ve bazı vatandaşlar yeşile dokunulmaması gerektiğine vurgu yaptı. 
TEK BİR AĞACA İHTİYACIMIZ VAR
Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin yaptığı açıklamada; “Mahallelinin çağrısı üzerine hemen buraya geldik. Çorlu’nun göbeğinde yeşil alana dokunulmasına kesinlikle itirazımız var. Çünkü ağaca ihtiyacımız var. Tek bir tane ağaca ihtiyacımız var. Bir çam ağacının yetişmesi ne kadar bunu kesmek isteyenlere soruyorum. Bir ağacı biz yaşatmaya çalışırken, şehir merkezinde yapılan bu olayı katliam olarak görüyorum. Başka bir yere yapılabilir, başka bir yere yapılsın” dedi. 
EN BÜYÜK YEŞİL ALANI MEZARLIK OLAN BİR KENTİN BELKİ DE ÖLÜLERDEN DERS ALMASI GEREKİR 
Trakya Platformu Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Çorlu Kent Konseyi Çevre Komisyonu Başkanı Murat Sevgi, Kentimizde park diye betonla kaplı alanlar yaratarak, insanlarda bir algı hatası üretilmeye çalışıldığı bir dönemde böyle bir ağaçlık alanın şehir içerisinde yok edilmesi, her bir ağacın yok edilmesi büyük kayıptır. Çorlu yukardan bakıldığında büyük bir gri leke olarak görünüyor. Bu lekenin içinde birkaç tane küçük yeşil alan var, en büyük yeşil alanı mezarlık olan bir kentin belki de ölülerden ders alması gerekir” dedi. 
VALİ YILDIRIM KONUYLA İLGİLENECEĞİNİ SÖYLEDİ 
Kazımiye Mahalle Sakinlerinden Şenol Geylan gazetemize sabahki süreci anlattı: “sabah evimden çıkarken hızar sesini duydum. Baktım ağacı kesiyorlar, yaklaşık yüz yıllık ağaçları. Ne yapıyorsunuz diye sorduğumuzda işi öğrendik. Tenis kortu yapmak için kesiyorlarmış, ben kesilmesine müsaade etmedim. Sonra telefonla sağı solu aradı. İhaleyi alan firma sonra kesim işleminden vaz geçti. Bana göre bu spor il müdürlüğünün bir ayıbıdır. Sayın valimiz Aziz Yıldırım ile telefonda görümdüm, kendisi spor il müdürlüğü ile konuyu görüşeceğini belirtti. Biz ağaçların kesilmesini mahalle sakinleri olarak istemiyoruz. Çorlu’da artık nefes alınacak bir yer kalmadı. Çamlık çay bahçesi olarak geçen bir yeri tenis kortu yapılması doğru değil. Bu ayıp ötesidir. İlle yapılması gerekiyorsa başka bir yer bulunabilir. Yine dibimizde de tenis kortu var” dedi. 
DAHA FAZLA YEŞİL DAHA AZ BETON!
Çorlu Belediyesi Çevre Komisyonu üyesi Alev Ateş Türk yaptığı açıklamada: “Çorlu için söyleyeceğim daha az beton daha fazla yeşil. Doğal olarak burada yapılmak istenen tenis kortundaki amaç insanların spor yaparak daha fazla oksijen almadır. Siz insanların oksijen kaynaklarını tüketerek spor yapamazsınız. Bana göre yeri yanlış buradaki ağaçların kesilmesi külliyen hatadır” dedi. 
ŞİMDİLİK AĞAÇLARIN KESİLMESİ DURDURULDU 
İtirazların yapılması üzerine alanda kesilecek ağaçların kesim işlemi durduruldu. İhaleyi alan firma Tekirdağ Spor İl Müdürlüğü ile gerekli konuşmaları yapacağını belirterek alandan ayrıldı. Yapılan açıklamalardan sonra ağaçların kesilme işlemleri şimdilik dururken önümüzdeki günlerde neler yapılacağı ise merak konusu.