• Çorlu'daki Öğretmenlere Eğitim Verildi
  • Çorlu'daki Öğretmenlere Eğitim Verildi
Çorlu Güncel

Çorlu'daki Öğretmenlere Eğitim Verildi

  • 23 Kasım 2021
  • 711 Kez Okundu

Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere “Ölçtüm Biçtim Yolumu Seçtim Projesi” kapsamında ölçme ve değerlendirme eğitimi verildi.



Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2021 yılı Teknik Destek Programları kapsamında desteklenen Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün  “ Ölçtüm Biçtim Yolumu Seçtim” projesi ölçme ve değerlendirme eğitimi 14- 19 Kasım 2021 tarihleri arasında ilk iki gün çevrim içi, diğer günler Çorlu Halk Eğitimi Merkezi binasında atölye çalışmaları olarak gerçekleştirildi. 
28 SAATLİK ÖLÇME -DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Projede; 2023 vizyon belgesi ışığında özellikle sınava kaynaklık eden branşların öğretmenlerini bilgisayar tabanlı ölçme değerlendirme, yeni nesil soru yazma teknikleri ve dijital ölçme değerlendirme yöntemleri konularında bilgilendirmek amaçlanmıştır. Çorlu’da bulunan ortaokul ve liselerde görev yapan sınav odaklı 102 branş öğretmenine teorik ve uygulamalı olarak 28 saatlik ölçme -değerlendirme teknikleri eğitimi verildi. Bu eğitimde hedef gruplara geleneksel ölçme değerlendirme, ulusal ve uluslararası LGS, YKS, PISA, TIMMS sınav teknikleri ile birlikte alternatif ve dijital ölçme değerlendirme tekniklerinin de verilmesi amaçlanmıştır. Ölçtüm, Biçtim, Yolumu Seçtim Projesiyle Çorlu’daki öğretmenlere ölçme ve değerlendirme konusunda daha net bir anlayışa sahip olabilme, öğrencilerini daha iyi anlama ve öğrencilerinin akademik başarıya ulaşmasına yardımcı olmak için onlara daha iyi fırsatlar sunabilme imkânı sağlanmış oldu. Bu sayede öğretmenler, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme sonuçlarından yararlanma yollarını öğrenerek hedefe ulaşmada iyi seçimler yapabilme imkânı buldu.
ÖĞRETMENLER BİRÇOK KONUDA BİLGİ BECERİ SAHİBİ OLDU 
Eğitim alan öğretmenler,  aldıkları eğitim sonucunda;  eğitsel ölçme ve değerlendirmenin farklı ilke ve teorilerini tanımlayabilme, değerlendirme tekniklerinin geliştirilmesinde farklı ilke ve teorileri uygulayabilme, öğrencilerin beklentilerini ve eğitim sisteminin ihtiyaçlarını dikkate alarak ölçme - değerlendirme niteliklerini arttırma, yeni nesil soru yazma teknikleriyle soru hazırlama, Bilgisayar Tabanlı Ölçme ve Değerlendirme, e-Değerlendirme, Mobil Araçlarla Değerlendirme hakkında bilgi ve beceri sahibi olacaklardır.  
İMDAT ŞAHİN