• Gecede Aynı Gündüzde Aynı!
  • Gecede Aynı Gündüzde Aynı!
  • Gecede Aynı Gündüzde Aynı!
  • Gecede Aynı Gündüzde Aynı!
Çorlu Güncel

Gecede Aynı Gündüzde Aynı!

  • 24 Kasım 2021
  • 831 Kez Okundu

Çorlu’da Şeyh Sinan Mahallesi Güney Caddesi, Eski Tekirdağ Caddesi ve Mustafa Kemal Caddelerinin kesiştiği kavşakta, trafik çilesi bitmek bilmiyor.


Şeyh Sinan Mahallesi’nde birçok sokağın ve caddenin kesiştiği kavşakta trafik arap saçına dönerken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bölgeyle ilgili hala bir çalışma yapmadı. Yıllardır devam eden sorunla ilgili çözüm bekleyen vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin biran önce harekete geçmesini istedi. Yol kenarlarına park edilen araçlar nedeniyle trafik içinden çıkılmaz bir hal alırken sürücüler kavşaktan geçmek için dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Özellikle servis saatlerinde büyük araçlarında kavşağa girmesiyle birlikte kavşaktaki çile daha da büyüyor. 
HER GÜN AYNI ÇİLE YAŞANIYOR 
Araçların yol kenarlarına park etmesi nedeniyle trafik tek şeride düşerken araçların geçişleri de zorlaşıyor. Her gün sorunun devam ettiği kavşakla ilgili çözüm bekleyen vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni adım atmasını istedi. Sabah saatlerinde başlayan yoğun trafik akşam saatlerine kadar devam ediyor. İşe gidiş geliş saatlerinde artan trafik sorunu bir türlü çözülmezken vatandaşlar kavşağın yakın bölgesine araç parkına izin verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. 
YILLARDIR SORUN DEVAM EDİYOR 
3 büyük caddenin kesiştiği noktada bulunan kavşakta sorun yıllardır devam ediyor. Araç sürücüleri özellikle işe gidiş geliş saatlerinde dakikalarca trafiğin açılmasını bekliyor. Aynı zamanda trafik yoğunluğundan dolayı maddi hasarlı kazalar meydana gelirken sürücüler kavşakla ilgili yetkililerden çözüm bekliyor. Yıllardır devam eden sorunun bir türlü çözüme kavuşturulmaması araç sürücüleri ve bölge esnafının tepkisine neden oluyor.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALA BİR ADIM ATMADI 
Oluşan trafikle ilgili büyükşehir belediyesinin hala bir adım atmadığını kaydeden mahalle sakinleri, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi burada bir düzenleme yapacağı konuşulmuştu. Hala bir düzenleme maalesef yok. Yıllardır burada oluşan trafiğin önüne geçilmesini bekliyoruz. Çözüm aslında çok basit kavşağa yakın noktalarda araç parkına izin verilmeyecek. İzin verilmediği takdirde trafik akışı normal devam eder. Fakat araçlar park ettiği zaman trafikte büyük zorluklar yaşanıyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN