• Çbsk Yüzme Takımı Başarıya Doymuyor
Çorlu Güncel

Çbsk Yüzme Takımı Başarıya Doymuyor

  • 01 Aralık 2021
  • 2504 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzme takımları başarıya doymuyor. Çorlu Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Antrenörü Emrah Şahin gazetemize değerlendirmelerde bulundu.



Çorlu Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda çalışmaların devam ettiğini ve birçok sporcu yetiştirdiklerini belirten yüzme antrenörü Emrah Şahin ÇBSK yüzme takımının başarılarını gazetemize değerlendirdi. 27-28 Kasım tarihlerinde Edirne’de yapılan yarışmalara katıldıklarını belirten Emrah Şahin çok sayıda birincilik kazandıklarını belirtti. 
YÜZME HAVUZUMUZ FALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Gazetemize konuşan yüzme antrenörü Emrah Şahin, “2020 Avrupa Spor Kenti Çorlumuzda Trakya’nın ilk ve tek temiz havuz sertifikasına sahip Çorlu Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzundan çalışmalarını sürdürüyor. 2021 Temmuz ayında pandemi sürecindeki kısıtlamaların kalkmasıyla beraber 4 dönem olarak yaptığımız yaz yüzme okullarımızda 1400 çocuğumuza eğitim vermiş olmanın mutluluğunu yaşadık. Tabi kış geldiğinde yüzmeye gidilmez üşütürüz gibi bir algı var hem kentimizde hemde ülkemizde bir kaç senedir bununla ilgili çalışmalar yapıyorduk, havuz suyu sıcaklığının 30 derece ortam sıcaklığının 31-33 derece olduğu bir mekân havuz bu sene biz bu algıyı kırdık ve kış aylarına yaklaşırken aylık ortalama 300 -400 arası çocuğumuza eğitim veriyoruz. Bunun yanında yetişkin kurslarımız bayan saatimiz ve ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz engelli seansı 65 yaş üzeri, şehit ve gazi yakınları, SMA DMD kas hastaları için gerçekleştirdiğimiz seanslarımızla Çorlu halkına hizmet ediyoruz” dedi.
EDİRNE’DEKİ YARIŞMALARDA İKİNCİ OLDULAR
ÇBSK Yüzme Takımının başarılarını tek tek sıralayan antrenör Emrah Şahin, “Çorlu Belediyesi Gençlik Ve Spor Kulübü yüzme şubesi olarak birde gurur tablomuz var tatbiki. Bugüne kadar 4 milli sporcu yetiştirmiş sayısız il bölge ve Türkiye şampiyonası derecesi olan kulübümüz bugünde bünyesinde bulunan sporcularının Türkiye sıralamalarındaki yerleri hep zirvede yer almakta olup 11 yaş Türkiye şampiyonası 11-12 Aralıkta Trabzon’da, 12 yaş Türkiye şampiyonası 18-19 Aralıkta Edirne’de yapılacak bu şampiyonalar da da daha önce olduğu gibi şampiyonluklar yaşayarak dönmek istiyoruz. son katıldığımız yarışlardan 20-21 kasım 11-12 yaş ulusal gelişim projesi Avrupa bölge şampiyonasına 17 sporcuyla katılmış bu yarışmada 14 birincilik 4 ikincilik 4 üçüncülük elde etmiş bulunuyoruz. 27-28 Kasımda Edirne kurtuluşu kupasında İstanbul Tekirdağ Edirne Kırklareli illerinden 16 kulüp 314 sporcunun katılımıyla gerçekleşen yarışlara 62 sporcumuzla katıldık ve burada bireyselde 57 birincilik 31 ikincilik 28 üçüncülük, bayrak yarışmalarında katıldığımız 19 yarışta 13 birincilik ve 6 ikincilik alarak toplam puanlamada 1222 puanla 2.lik kupasını Çorlu’ya getirdik. Tabi bu başarılar yalnız olmuyor çok büyük emekleri olan baş antrenör Tolga Kipri’ye İşletme Ve İştirakler Müdürümüz Alper Tunga Taşdelen Kulüp Başkanımız Hasan Eligül, Belediye Başkan Yardımız Adnan Kum ve her zaman desteğini arkamızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt a çok teşekkür ediyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN