• Şehir Hastanesine Ulaşım Zorluğu!
  • Şehir Hastanesine Ulaşım Zorluğu!
  • Şehir Hastanesine Ulaşım Zorluğu!
Çorlu Güncel

Şehir Hastanesine Ulaşım Zorluğu!

  • 06 Aralık 2021
  • 1721 Kez Okundu

Çorlu’dan Süleymanpaşa’da bulunan Tekirdağ Şehir Hastanesine gitmek isteyen vatandaşlar ulaşım zorluğu yaşıyor.

Çorlu’dan Tekirdağ Şehir Hastanesine gitmek isteyen vatandaşlar 3 vasıta değiştirmek zorunda kalırken, kartta aktarma imkânından da faydalanamıyor. Bölgenin en büyük hastanelerinden olan Tekirdağ Şehir Hastanesine üniversite öğrencileri de ulaşımda zorluk yaşıyor. Vatandaşlar Şehir Hastanesine gidebilmek için önce Süleymanpaşa Otogarına gidip oradan Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden ulaşımda kolaylık isteyen vatandaşlar sorunun biran önce çözülmesini istedi. 
ÇORLUDAN ŞEHİR HASTANESİNE GİDİŞ GELİŞ 40 LİRA 
Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne gitmek isteyen Çorlulu vatandaşlar önce Çorlu Otogarına oradan Tekirdağ Süleymanpaşa Otogarına oradan ise Tekirdağ Şehir Hastanesi araçlarına binmek zorunda kalıyor. Sadece gidiş ücreti için 19 lira ödemek zorunda kalan vatandaşlar dönmek içinde yine 19 lira ödüyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Çorlu’dan Tekirdağ Şehir Hastanesine gitmek gerçekten büyük bir sıkıntı. 3 vasıta değiştiriyoruz. Önce Çorlu Otogarına oradan Süleymanpaşa Otogarına oradan da şehir hastanesine. Bunun yerine Çorlu’dan Süleymanpaşa giden araçlar Şehir Hastanesi’nden geçseler veya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir düzenleme yapsa çok güzel olacak. Gidiş geliş neredeyse 40 lira ödüyoruz. Yazıktır iki kişi gidilse 80 lirayı buluyor” dedi. 
3 VASITA DEĞİŞTİREN HASTALAR BÜYÜK ZORLUK YAŞIYOR 
Çorlu’dan Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne gitmek zorunda kalan hasta vatandaşlar büyük zorluk yaşadıklarını kaydetti. Konuşmasını sürdüren hasta vatandaşlar, “Hasta hasta kalkıp hastaneye gidiyoruz. Otobüslerde gitmek gerçekten çok zor, 3 vasıta değiştirmek zorunda kalıyoruz. Tekirdağ büyükşehir belediyesi bunun bir kolayını bulabilirse bizi çok büyük bir yükten kurtarır” dedi. 
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE DERTLİ 
Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri de Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne gitmek için önce Süleynamaşa otogarına oradan da hastaneye gidiyor. Namık Kemal Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesindeki hastalar da yine aynı şekilde otogara gidip oradan Tekirdağ Şehir Hastanesine ulaşabiliyor. Öğrenciler ve hastalar direk araçlar şehir hastanesine gitmek isterken bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden destek istedi. 
VATANDAŞLAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN YARDIM İSTEDİ 
Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne ulaşımda zorluk yaşayan vatandaşlar büyükşehir belediyesinden yardım istedi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan bu konuda yardım istiyoruz. En azından direk şehir hastanesine ulaşabileceğimiz imkanlar yaratsın. Bunu yapabileceklerine inanıyoruz. Bu konuda çok mağduruz hasta halimizle ulaşım zorluğu yaşıyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz” dedi. 
HABER MERKEZİ