• Otobüs Ücretlerine Zam Geldi
Çorlu Güncel

Otobüs Ücretlerine Zam Geldi

  • 06 Aralık 2021
  • 1249 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararıyla otobüs ve minibüs ücretlerine zam geldi. Tam ücret 3 lira 50 kuruştan 4 lira 50 kuruşa yükseltilirken, öğrenci ücretleri de 2 liradan 2 lira 50 kuruşa çıktı.

Zam uygulamasının bu hafta başlaması beklenirken şimdiden vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı. Benzine ve diğer girdi maliyetlerine yapılan zamlarla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi otobüs ücretlerine zam kararı aldı. 3 lira 50 kuruş olan tam bilet bundan sonra 4 lira 50 kuruş oldu öğrencilerin ücretlerine de zam geldi. Öğrenciler de artık 2 lira 50 kuruşa otobüse binebilecek. 
4 KİŞİLİK BİR AİLENİN ULAŞIM MASRAFI 700 LİRA 
İşe gidip gelen bir kişi günde iki kere otobüse bindiği düşünülerse, günlük 9 lira sadece ulaşıma harcayacak. 4 kişilik bir ailenin 2 öğrenci iki tam bilet ulaşım masrafı ise 23 lira olması şimdiden vatandaşları kara kara düşündürüyor. Bir ailenin ulaşım masrafı aylık yaklaşık 700 lirayı geçiyor. Zam uygulamasına vatandaşlar tepki gösterirken çok fazla zam geldiğini belirtti. çok büyük zam geldiğini kaydeden vatandaşlar 4 lira olabilirdi diye konuştu. 
İMDAT ŞAHİN