•  “Bölgemizde Kapanan İş Yerimiz Yok”
  •  “Bölgemizde Kapanan İş Yerimiz Yok”
Çorlu Güncel

“Bölgemizde Kapanan İş Yerimiz Yok”

  • 06 Aralık 2021
  • 1047 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel katıldığı programda basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Türkiye’nin ekonomik gidişatıyla ilgili konuştu.

Çorlu’da programa katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel basın mensupların sorularını yanıtladı. Tekirdağ Bölgesinde 2500 sanayi tesisinin olduğunu belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel Çerkezköy’de yeni fabrikaların açıldığını kaydetti. Kapanan iş yerleri var mı sorumuza ise Tekirdağ Bölgesi’nde kapanan hiçbir işyerinin bulunmadığını kaydetti. 
PANDEMİ BÜTÜN EKONOMİLERİ ETKİLEDİ 
Dünyanın 2019 yılında beri daha önce görmediği bir durumla karşılaştık bir pandemiyle karşı karşıyayız. Bu bütün dünya ekonomilerini etkiledi. Türkiye’nin de bu durumdan etkilenmemesi mümkün değildi. Bu anlamda Allah’a şükürler olsun ki bu etkilenmeye rağmen Türkiye iki tane büyüyen ülke arasında, Çin ile birlikte büyüyen bir ülke. 3’üncü çeyrek büyüme rakamları da açıklandı yüzde 7.4 gibi büyük bir oranda büyüdü. Tabi orta vadede bunun etkilerini göreceğiz, istihdamın daha çok arttığını enflasyonun düştüğünü ve kurla ilgili dalgalanmaların da bittiğini göreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki kabinenin bu konuda kararlı duruşunu sergilemekte ve bu kararlı duruş sayesinde de kur dalgalanmalarının etkilemiş olduğu ekonomideki olumsuzluklarında bertaraf edildiğini sabit gelirlerimiz başta olmak üzere bu konuda daha çok refah payı alınacağı 2022 yılına şahit olacağız” dedi. 
BİZİM EN GÜÇLÜ YANIMIZ ÜRETİM GÜCÜMÜZDÜR 
Konuşmasını sürdüren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Bölgemizde 2500 adet sanayi tesisi faaliyetlerine devam ettirdiğini şu anda da sadece Çerkezköy’de 20 tane sanayi inşaatın fabrika inşaatının olduğunu gözlemlemekteyiz. Allaha şükürler olsun ki bölgemizde önemli bir iş yeri kapanması ve ticaretin azalması gibi ilgili bir veri elimizde yok. Dolayısıyla ticaret üretim bu anlamda tarımsal üretimi de sanayi üretimi de var gücüyle devam ediyor. Bizim en güçlü yanımız gerçekten üretim gücümüz, bu anlamda pekçok Avrupa ülkesinin ötesinde tarımsal anlamda bir büyüklüğe sahip, sanayi anlamında çok ivmeler kazanan bir il. Önümüzdeki süreçte daha güçlü bir ülkeyi hep birlikte göreceğiz. 85 milyonun hep bir ve beraber olarak hereket ettiğimiz zaman Türkiye’nin önünü kesmek isteyen hiçbir mecraya da izin vermeyeceğiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN