•  “Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”
  •  “Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”
  •  “Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”
  •  “Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”
  •  “Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”
  •  “Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”
  •  “Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”
  •  “Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”
  •  “Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”
Çorlu Güncel

“Ukome Karar Aldı Uygulamıyor!”

  • 06 Aralık 2021
  • 1688 Kez Okundu

Çorlu’daki Önerler, Seymen, Şahbaz, Türkgücü ve Yakuplu minibüsçüleri Bülent Ecevit Bulvarı’nda bir araya gelerek Ergene’nin Marmaracık mahallesinin minibüsleriyle ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin karar aldığını ama uygulamadığını belirttiler.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararı olmasına rağmen Ergene’nin Marmaracık mahallesinin minibüslerinin şehir içi ulaşım yaptığını söyleyen Çorlulu minibüsçüler esnafı duruma tepki gösterdi. Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bir araya gelen minibüsçüler UKOME’nin kararlarının uygulanmasını istedi. Marmaracık minibüslerinin şehir içi ulaşım yapamayacağını ifade eden Çorlulu minibüsçüler Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı göreve çağırdı. UKOME kararları olmasına rağmen Marmaracık minibüslerinin hala çalışma yaptığını kaydeden Çorlulu minibüsçüler kararların uygulanmasını istedi. 
“MARMARACIK MİNİBÜSLERİ HAK İHLALİ YAPIYOR”
Türkgücü Mahallesi Kooperatif Başkanı Nazım Taşçı yaşanan sorunla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunarak: “Bizim bugün burada toplanmamızın sebebi Ergene ilçesi Marmaracık mahalle minibüslerinin yarattığı sorundur. Başka bir ilçe minibüsü olan Marmaracık minibüsleri indi bindi yaparak otogara kadar geliyorlar, otogardan sonra tekrar bizim güzergâhımızdan bizim yolcumuzu alarak devlet hastanesini bahane ederek bizim güzergâhımıza kadar geliyorlar. UKOME kararına göre çevre yolundan gelmeleri gerekirken bu karara uymuyorlar. Marmaracıktan başlayıp çevre yolundan Hastaneye gelmeleri gerekiyor ama maalesef bu karara uyulmuyor. UKOME kararları dinlenmiyor, zor kullanarak gidip gelmeye devam ediyorlar. Her hangi bir olay olmasın diye bizlerde defalarca söyledik, sesimizi duyurmak istedik. Marmaracık minibüslerinin ne özelliği var, Marmaracığın arkasında Ulaş var, Misinli var 5-6 tane daha taşımacı kooperatifi var. Bunlar otogarda yolcu bırakıyor, yalnız Marmaracık minibüsleri devlet hastanesine kadar geliyorlar, bunların ne özelliği var. 47 araçları var, her dakika araç salıyorlar, UKOME kararı var ama uygulama yok. Emniyet jandarma bu karara imza atmış ama hiç kimse kararı uygulamıyor. Bu araçların burada çalışmaması gerekiyor. Asayişi bizim mi yapmamız gerekiyor. Mağduruz, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Burada Seymen, Önerler, Yakuplu, Şahbaz, Türkgücü kooperatif var” dedi. 
O ZAMAN DİĞER İLÇELERDE ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIĞI YAPSIN
Seymen Kooperatif Başkan Yardımcısı Şaban Perçemli, “Marmaracık minibüslerinin geldikleri güzergâh bizimle çakışıyor. İlçe bazındaki taşımacılık otogarlara kadardır. Hayrabolu da Şarköyde, bir ilçedir, onlarda gelsin otogardan yolcuyu indirsin bir de şehir içinde taşımacılık yapsın. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Bu sistem ilk burada var. Yulaflıda, Velimeşe’de Esenler, Kırgöz’de Ergene’ye bağlı, onlarda o zaman şehir içi taşımacılık yapsın. Ergene’den tek bir mahalle Marmaracık bu şekilde taşımacılık yapıyor. UKOME kararı çevre yolundan olmasına rağmen bunlar mahkeme kararımız var diyerek taşıma yapıyor. UKOME karar aldığı zaman mahkeme kararı düşer. En büyük hata UKOME’nin, eğer şehir içine araç girecekse diğer araçlarda girmesi gerekiyor. Onlarında hastası var, onlar otogarda kesiliyor da neden Marmaracık minibüsleri buraya geliyor. Bizden 10 dakikada bir araç geliyorken onlardan 3 dakikada bir araç geliyor. Amaç bizim yolcumuzu almak, amaç indi bindi yapmak. Bizler buradaki yolcularımıza hizmet verebiliriz. Bizim çalışmayan bir sürü aracımız var. Biz ulaşım sorunun çözeriz” dedi.  
AMAÇLARI ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIK YAPMAK
Önerler SS 40 Nolu Kooperatifte yöneticisi olan Kemal Çalık, “Bülent Ecevit bulvarından Marmaracık minibüsleri usulsüz olarak çalışmaktadır. Bunların amacı Marmaracıktan Çorlu Devlet Hastanesi’ne taşımacılık yapmak değil, Çorlu’da şehir içi taşımacılığı yapmaktır. Bizim yolcularımızı şu anda onlar taşıyorlar. Bunların yaptığı haksızlıktır. Onlar çok sık çalışıyor, bizim araçlarımızın arasında çok zaman farkı var. Bizim 5 kooperatifin araç sayısı 52, onların tek kooperatifteki araç sayısı 47. Bu kabul edilebilir bir şey değildir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN