• Ted Koleji Akülü Sandalye Bağışında Bulundu
Çorlu Güncel

Ted Koleji Akülü Sandalye Bağışında Bulundu

  • 07 Aralık 2021
  • 960 Kez Okundu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi'ne akülü sandalye bağışı yapıldı.

Çorlu Vatan Hastanesi çalışanları, TED Çorlu Koleji öğrenci ve çalışanlarının topladığı mavi kapaklar, akülü sandalyeye dönüştü. "Engelsiz Yarınlar İçin El Ele Verdik" sloganıyla başlatılan kampanyada toplanan kapaklarla akülü sandalye alındı. Alınan sandalye, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi'ne teslim edildi. Engelsiz Kafe'de düzenlenen teslim törenine Özel Çorlu Vatan Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Nurcan Uysal, Kurumsal İletişim Yöneticisi Bengi Orman, Hasta Hizmetleri Yöneticisi Sercan Coşkun; TED Çorlu Koleji Okul Aile Birliği Üyesi Muzaffer Akbaş, Anaokulu Müdürü Funda İnci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Selim Müren, Kurumsal İletişim Sorumlusu Verda Voyvoda Tokmak ve Okul öğrencilerini temsilen iki öğrenci katıldı. 
ÖĞRENCİLERİN TOPLADIĞI KAPAKLAR AKÜLÜ SANDALYEYE DÖNÜŞTÜ 
Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Naciye Canan Yurdseven ve TSD Çorlu Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri tarafından teslim alınan akülü tekerlekli sandalyenin Çorlu'daki engelliler için önemli bir ihtiyaç olduğu belirtildi. Özel Çorlu Vatan Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Nurcan Uysal, teslim töreninde yaptığı konuşmada, kurum olarak engellilerin soruna eğilmeyi ve engelsiz bir yaşamı gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle de kurumsal sorumluluğumuz gereği, akülü sandalye almayı hedefledik. Özellikle pandemi sonrasında akülü sandalye bağışının düştüğü ve ihtiyacın arttığını belirten Uysal, "TED Çorlu Koleji öğrencileriyle birlikte topladığımız mavi kapaklarla akülü sandalye alarak bu ihtiyacı bir nebze olsun karşılamaya çalıştık" dedi. 
İKİ YILDIR AKÜLÜ SANDALYE BAĞIŞINDA CİDDİ AZALMA VAR
Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Naciye Canan Yurdseven Çorlu Vatan Hastanesi yönetici ve çalışanları ile TED Çorlu Koleji öğrencilerine bu duyarlı davranışları nedeniyle teşekkür etti. Dernek olarak kendilerine iki yıldır akülü sandalye bağışında ciddi bir azalma olduğunu belirten Yurdseven, "bağışlar durmasına karşın ihtiyaçlar aynı şekilde devam ediyor. Bu nedenle gerek Engelsiz Kafe'de düzenlediğimiz etkinliklerin geliriyle gerekse de kurumsal ve bireysel bağışları artırarak bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz" dedi.