•  “Cumhurbaşkanımızın  Selamını Getirdim”
  •  “Cumhurbaşkanımızın  Selamını Getirdim”
  •  “Cumhurbaşkanımızın  Selamını Getirdim”
  •  “Cumhurbaşkanımızın  Selamını Getirdim”
  •  “Cumhurbaşkanımızın  Selamını Getirdim”
  •  “Cumhurbaşkanımızın  Selamını Getirdim”
Çorlu Güncel

“Cumhurbaşkanımızın Selamını Getirdim”

  • 07 Ocak 2022
  • 1226 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, beraberindeki İl Başkan Yardımcıları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve İlçe Başkanları ile bir dizi çalışma gerçekleştirmek ve toplantılara katılmak üzere Başkent Ankara’daydı.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ilk olarak AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in başkanlığında gerçekleştirilen İl Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na, ardından İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç başkanlığındaki Marmara Bölgesi İl Başkanları katıldı. Bir sonraki gün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Mestan Özcan, bu toplantının ardından AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın, Genel Başkan Yardımcılarının, Bakanların, 81 il Başkanlarının katıldığı bir yemek verdi. Yemek menüsünde Tekirdağ’ın yöresel lezzetleri yer aldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, söz konusu organizasyona Cumhurbaşkanı’nın da katılmasından büyük memnuniyet duyduklarını ve Tekirdağ’a has yemekleri devletin en üst kademesine kadar tanıtmayı başardıklarını ifade etti. Yemek organizasyonu sırasında Cumhurbaşkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Özcan; “Cumhurbaşkanımızın Tekirdağ’a çok özel bir ilgisi var. Bana özel olarak tüm Tekirdağlı hemşehrilerime selam götürmemi iletti. Allah ondan razı olsun şehrimize dair hiçbir istediğimizi bugüne kadar geri çevirmedi. Bizler de onun liderliğinde hem ülkemizi hem de şehrimizi daha müreffeh yarınlara taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Özcan ve beraberindekiler Ankara ziyaretleri sırasında; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Sayın Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş,  Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ile de bir görüşme gerçekleştirdiler. Ankara programı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Başkanı Mestan Özcan, yaptıkları ziyaretlerle Tekirdağ için oldukça önemli gelişmeler kaydettiklerini söyleyerek; “Bu defaki Ankara programımız hakikaten oldukça yoğun geçti. İlgili Bakanlıklarımız nezdinde Tekirdağ’ımız için çok önemli kararlar alındı. Adalet Bakan Yardımcımızla yapılması planlanan Kapaklı Adalet Sarayı’nın son durumunu görüştük.  Çerkezköy Kızılpınar’da vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda Kamu Bankası şubesi kurulmasını, ilimize ataması yapılan devlet kadrolarının Hazine Bakanlığımızca en kısa sürede onaylanmasını ve bu kadroların görevlerine başlamasını, belediyelerimiz için ek bütçe talebini, kamu ile is yapan özel firmalarımız için geriye dönük fiyat farkı ödenmesi konusunu da yine Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımıza ilettik. Şehrimizdeki tüm okulların deprem güçlendirmelerinin en kısa sürede tamamlanması için de tüm paydaşlarla görüştük ve bu konuda bir çalışma başlattık. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımızla yaptığımız görüşme de oldukça verimli geçti. İnşallah yakında girişimci gençlerimize çok güzel bir müjde vereceğiz. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımıza da tüm taleplerimizi ilettik. Bu konuda bazı müjdeler vermek istiyorum; en kısa zamanda ilçelerimizdeki tüm gençlik ve spor tesislerinin bakım ve onarımlarına başlanıyor. Aydınlatma, çit, pist, zemin, çevre düzenleme ve ne eksik varsa giderilecek. Aynı zamanda ilçelerimizdeki okul spor kulüplerine de malzeme desteği sağlayacağız. Tüm bunların yanında yine gençlerimize yönelik yakında şehrimizde faaliyete geçecek çok güzel bir sürprizimiz var. Bizi takip etmeye devam etsinler. Her şey güzel şehrimiz Tekirdağ için” şeklinde konuştu.