• İnce Ve Sarıgül Ysk'nın Listesinde Yer Almadı
Çorlu Güncel

İnce Ve Sarıgül Ysk'nın Listesinde Yer Almadı

  • 13 Ocak 2022
  • 1028 Kez Okundu

YSK yapılacak ilk seçime katılmaya hak kazanan partileri açıkladı. Açıklanan listede 24 partinin adı yer aldı. Muharrem İnce öncülüğünde kurulan Memleket Partisi ve Mustafa Sarıgül liderliğinde kurulan Türkiye Değişim Partisi ise listede yer almadı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yapılacak ilk seçimlerde seçime katılma hakkına sahip olan partileri açıkladı. YSK'ye göre, 24 siyasi parti yapılacak seçimlere katılabilecek yeterliliğe sahip olarak belirlendi. SK'nın açıkladığı listede ise Muharrem İnce öncülüğünde kurulan Memleket Partisi ve Mustafa Sarıgül liderliğinde kurulan Türkiye Değişim Partisi yer almadı. 
24 PARTİ SEÇİME GİREBİLECEK 
İşte YSK'nın açıkladığı listede yer alan siyasi partiler: 1- Adalet ve Kalkınma Partisi, 2-Anavatan Partisi, 3- Bağımsız Türkiye Partisi, 4- Büyük Birlik Partisi, 5- Cumhuriyet Halk Partisi, 6- Demokrasi ve Atılım Partisi, 7- Demokratik Sol Parti, 8- Demokrat Parti, 9- Emek Partisi, 10- Gelecek Partisi, 11- Genç Parti, 12- Halkların Demokratik Partisi, 13- Hür Dava Partisi, 14- İyi Parti, 15- Millet Partisi, 16- Milliyetçi Hareket Partisi, 17- Muhafazakar Yükseliş Partisi, 18- Saadet Partisi, 19- Sol Parti, 20- Türkiye İşçi Partisi, 21- Türkiye Komünist Hareketi, 22- Türkiye Komünist Partisi, 23- Vatan Partisi, 24- Yeniden Refah Partisi. 
MUHARREM İNCE SOSYAL MEDYA’DAN AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, "YSK’nın haber sitelerine yansıyan seçime girecek partiler listesinden sonra çok sayıda mesaj aldım. Memleket Partimiz 6 Şubat 2022 tarihinden sonra yapılacak her seçime girme yeterliliğine sahiptir. Desteğiniz için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.