• Üç Başkan Pakop'a Karşı Bir Araya Geldi
  • Üç Başkan Pakop'a Karşı Bir Araya Geldi
  • Üç Başkan Pakop'a Karşı Bir Araya Geldi
  • Üç Başkan Pakop'a Karşı Bir Araya Geldi
  • Üç Başkan Pakop'a Karşı Bir Araya Geldi
Ergene

Üç Başkan Pakop'a Karşı Bir Araya Geldi

  • 18 Ocak 2022
  • 1981 Kez Okundu

Ergene İlçesi Karamehmet Mahallesi’nde yaklaşık 3 milyon metrekare alan üzerine kurulması planlanan PAKOP’a karşı 3 belediye başkanı bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Ergene ilçesi Karamehmet Mahallesi’nde verimli tarım arazilerinin olduğu alanda Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılması için çevre planı değişikliğine onay verilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Verimli arazilerin ortasına yapılacak olan Plastik Sanayi’ye karşı tepkiler büyüyerek devam ederken itirazlarda sürüyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel PAKOP’a karşı bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. 
PLASTİK ORGANİZE SANAYİ İSTENMİYOR 
Yaklaşık 3 milyon metrekare alan üzerine ve verimli arazilerinin ortasına kurulması planlanan PAKOP projesi tepki çekmeye devam ediyor. Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla birlikte çevreyi olumsuz etkileneceği vurgulanırken biran önce projeden vaz geçilmesi isteniyor. Karamehmet Mahalle sakinleri de plastik sanayine karşı çıkarken, tarımın bu durumdan olumsuz etkileneceğine vurgu yaptı. 
PROJEDEN BİRAN ÖNCE VAZ GEÇİLSİN 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel bir araya gelerek PAKOP hakkında fikir alışverişinde bulundu. Bölgede böyle bir plastik sanayinin çevre etkileri hakkında görüş alışverişinde bulunan başkanlar projeyi enine boyuna değerlendirdi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada: “Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ile birlikte Ergene Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’i ziyaret ederek itirazlara rağmen Ergene ilçesine yapılması planlanan PAKOP Organize Sanayi Sitesi projesini değerlendirdik ve projenin çevresel etkileri hakkında görüş alışverişinde bulunduk” dedi. 
İMDAT ŞAHİN