• Faturaları Gören Elektrik Çarpmışa Dönüyor!
Çorlu Güncel

Faturaları Gören Elektrik Çarpmışa Dönüyor!

  • 20 Ocak 2022
  • 873 Kez Okundu

Elektrik fiyatlarına yapılan zamlarla birlikte faturalar gelmeye başladı, faturaları gören vatandaşlar ve esnaflar elektrik çapmışa dönüyor.


Elektrik fiyatlarına yeni yılla birlikte kademeli olarak yüzde 50 ile yüzde 125 arasında zam yapılmıştı. Aylık 150 kilovatsaatlik tüketim kritik sınır olarak belirlendi. Bunun altındaki ve üstündeki harcamalar farklı fiyatlandırılmaya başladı. İlk faturalar gelmeye başlayan vatandaşlar elektrik çarpmışa dönmeye başladı. 
ELEKTRİK FATURALARI İKİ KATINA ÇIKTI 
Aralık ayında 300 lira gelen esnafa bu ay içinde 500 liranın üzerinde elektrik faturası yansıdı. Bazı esnafa ise neredeyse bin lira elektrik faturaları geldi. Faturayı eline alan esnaf duruma sert tepki gösterdi. Gazetemize konuşan Çorlulu esnaflar, “yaktığımız hiçbir şey yok, sadece lamba yanıyor bilgisayarlar çalışıyor ama çok fazla elektrik faturası geldi. Geçtiğimiz aya göre neredeyse iki katı fatura gelmiş” dedi. 
VATANDAŞLAR, “ARTIK KARANLIKTA OTURMAYA BAŞLADIK”
Yapılan yeni zamlarla birlikte akşam ışıkları açmadıklarını belirten vatandaşlar faturaların çok yüksek geldiğini belirtti. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Faturalar gelmeye başladı, gerçekten çok yüksek faturalar ödemekte güçlük çekeceğimiz bir duruma girdik. Akşam evimize geldiğimiz zaman televizyon çalışırken artık ışıkları açmıyoruz, sadece televizyon ışığıyla idare ediyoruz. Faturalar gerçekten çok yüksek” dedi. 
İMDAT ŞAHİN