• Gübre Fiyatları Çok Fazla Düşmedi
  • Gübre Fiyatları Çok Fazla Düşmedi
  • Gübre Fiyatları Çok Fazla Düşmedi
  • Gübre Fiyatları Çok Fazla Düşmedi
  • Gübre Fiyatları Çok Fazla Düşmedi
Çorlu Güncel

Gübre Fiyatları Çok Fazla Düşmedi

  • 27 Ocak 2022
  • 726 Kez Okundu

Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan gübre fiyatlarının 14 bin liradan 12 bin lira seviyesine düştüğünü fakat şu anda gübre atımı olmadığını belirtti.


  
Çorlu’da yaşanan soğuk havalar nedeniyle don olayları gözükmeye başladı. Buğdayını tarlaya eken çiftçileri don olayları etkileyip etkilemediğini sorduğumuz Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan çiftçileri olumsuz etkilemediğini kaydetti. Gübre fiyatlarındaki son durumu da gazetemize değerlendiren Ertan, çiftçi gübre atımı bitirdikten sonra gübre fiyatları 14 bin liradan 12 bin lira seviyesine düştü, fakat bu sene çiftçinin yüzde 50 oranında tarlasına gübre atamadığını kaydetti. 
DON OLAYLARI TARIMI ETKİLENMEDİ!
Çorlu’da yaşanan soğuk havalar nedeniyle yaşanan don olaylarından çiftçinin etkilenip etkilenmediğini sorduğumuz Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan çiftçinin don olaylarından etkilenmediğini belirtti. Çorlu çevresinde görülen soğuk havalar nedeniyle don olayları yaşanırken çiftçiler ise bu durumdan etkilenmemesi önümüzdeki günlerde verimliliği etkilemeyeceğini belirten Ertan gübre fiyatlarının da çok fazla düşme olmadığını kaydetti. 
GÜBRE FİYATLARI 12 BİN LİRA SEVİYESİNE GERİLEDİ 
Çorlu’da meydana gelen soğuk havalar nedeniyle meydana gelen don olayları çiftçiyi etkilemediğini belirten Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, gübre fiyatlarını da gazetemize değerlendirdi. Ertan, “Gübre fiyatları 12 bin lira seviyelerine düştü. Çiftçi maalesef bu sene yüzde 50 oranında tarlasına gübreyi az attı bu durum tabi ki verimliliği etkileyecektir. 14 bin seviyelerinde olan gübre 12 bin liraya düştü” dedi. 
ÇİFTÇİLER YÜZDE 50 ORANINDA GÜBRE ATAMADI
Gübre fiyatlarının yüksek olması sebebiyle çiftçinin tarlasına gübreyi yüzde 50 oranında az attığını belirten Yüksel Ertan konuşmasını sürdürdü: “Gübre fiyatlarının yüksek olması sebebiyle maalesef çiftçilerimiz gübre atamadı. Yüzde 50 oranında gübre az atıldı, bu durum verimi etkileyecektir. Gübre atımı olmadığı zaman gübre fiyatları az da olsa düştü” dedi. 
İMDAT ŞAHİN