• Rumeli Mahallesi Belediyeden Yatırım Alamıyor!
  • Rumeli Mahallesi Belediyeden Yatırım Alamıyor!
  • Rumeli Mahallesi Belediyeden Yatırım Alamıyor!
  • Rumeli Mahallesi Belediyeden Yatırım Alamıyor!
Çorlu Güncel

Rumeli Mahallesi Belediyeden Yatırım Alamıyor!

  • 04 Mayıs 2022
  • 866 Kez Okundu

Rumeli Mahallesi 23 Nisan Bulvarı üzerinde yüksek gerilim hatlarının altında bulunan park alanı yıllardır yapılmayı bekliyor.

Çorlu Belediyesi tarafından 2020 yılının Mart Ayı’nda düzleştirilen park alanı 2 yıldır yapılmayı bekliyor. 2 yıldır park alanıyla ilgili her hangi bir adım atmayan Çorlu Belediyesi’ne mahalle sakinleri tepki gösterdi. 2020 yılının Mart Ayı’nda iş makinaları yardımıyla düzleştirilen park alanı öylece bırakıldı. Mahallenin park ihtiyacı olduğunu belirten mahalle sakinleri Çorlu Belediyesi’nden biran önce parkı yapmasını istedi. 
2 YILDIR PARKIN YAPILMASI BEKLENİYOR 
2020 yılının Mart Ayı’nda Çorlu Belediyesi iş makinaları tarafından düzleştirilen park alanı öylece bırakıldı. Park yapılması beklenen alan yıllardır boş duruyor. 23 Nisan Bulvarı’nın yanında bulunan ve yüksek gerilim hattının altındaki büyük olanın biran önce park olarak faaliyete girmesini bekleyen mahalle sakinleri Çorlu Belediyesi’ne tepki gösterdi: “2 yıldır parkın yapılmasını bekliyoruz, maalesef hiçbir adım atılmadı. Sadece park alanını iş makinalarıyla düzleştirildi, onun dışında hiçbir adım atılmadı” dedi.  
MAHALLE SAKİNLERİN ÇORLU BELEDİYESİ’NE TEPKİ GÖSTERDİ 
Parkın yıllardın yapılmadığını kaydeden mahalle sakinleri Çorlu Belediyesi’ne tepki gösterdi: “Rumeli Mahallesi’nin parka ihtiyacı var ama maalesef Çorlu Belediyesi bu konuda bir adım atmış değil, gelip alanı düzleştirdiler başka da hiçbir yapmadılar. Park yapmak bu kadar zor mu neden yapılmıyor anlamış değiliz. Ne güzel kocaman bir alan var ve burası boş duruyor. Boş duran ve düz bir alana park yapılmadan bekletiliyor. Çorlu Belediyesi neden bu kadar bu bölgeye yatırım yapmak konusunda isteksiz davranıyor? Çorlu Belediyesi’nin bizim mahallemize de yatırım yapmasını bekliyoruz” dedi. 
MAHALLELİ BU SENE PARKIN YAPILMASINI İSTEDİ
2 yıldır parkın yapılmadığını kaydeden mahalle sakinleri 2022 yılında bari parkın yapılmasını istedi. Konuşmasını sürdüren mahalle sakinleri; “2 yıldır park için bekliyoruz en azından bu sene parkımız yapılsın, çocuklarımız parkta oynamaya başlasın, her yıl umutlanıyoruz bu sene yapılacak diye ama maalesef yapılmadı. bu sene artık parkımızda çocuklarımızın koşmasını istiyoruz” dedi. 
BELEDİYE MAHALLELER ARASI AYRIM MI YAPIYOR?
Çorlu Belediyesi mahalleler arası ayrım mı yapıyor diye soran mahalle sakinleri Çorlu Belediyesi’nden Rumeli Mahallesi’ne yatırım yapmasını istedi. Rumeli Mahallesi’nde yollarında kötü durumda olduğunu hatırlatan mahalle sakinleri, “Rumeli Mahallesi maalesef yatırım alma noktasında eksik kalıyor. Çorlu’da Hürriyet Mahallesi’nde parklar pırıl pırıl, istenilen park hemen yapılıyor. Yine bazı mahalleler öyle herşey yapılıyor ama bizim mahallemiz bu noktada çok geride kalıyor. Bizim mahallemizi de yatırımların gelmesini bekliyoruz. En azından parkımız yapılsın” dedi. 
İMDAT ŞAHİN