•  “Grev Olmadan Anlaşmalarını İstiyoruz”
  •  “Grev Olmadan Anlaşmalarını İstiyoruz”
  •  “Grev Olmadan Anlaşmalarını İstiyoruz”
  •  “Grev Olmadan Anlaşmalarını İstiyoruz”
Çorlu Güncel

“Grev Olmadan Anlaşmalarını İstiyoruz”

  • 04 Mayıs 2022
  • 720 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu Belediyesi’ndeki grev süreciyle ilgili konuşarak; “Grev olmadan anlaşmalarını istiyoruz” dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel Çorlu’da katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Millet Bahçesi’nin açılışından okul sorunlarına kadar birçok konuda konuşan Mustafa Yel grev süreciyle ilgili de değerlendirmede bulundu. Grev yaşanmadan biran önce anlaşmalarını isteyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a seslenerek, “Biran önce işçilerle bir araya gelmeli ve bu işi tatlıya bağlamalı” dedi. 
BAŞKAN SARIKURT’A SESLENEN YEL, BU İŞİN TATLIYA BAĞLANMASINI İSTEDİ
Çorlu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında devam eden grev sürecini de değerlendiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Biz Çorlu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme sürecini takip ediyoruz, tabi biz anlaşmalarını istiyoruz. Çorlu’da 300 bin insan yaşıyor, bir tarafta da işçi kardeşlerimizin anayasal hakları var. Dolayısıyla biz her iki hakkında birlikte gözetilmesini düşünenleriz. Bu konuda Çorlu Belediyesine bir fedakârlık yapmak düşüyor Çorlu Belediyesi işçilerimizin hak ve menfaatlerini gözeterek bu sorunu çözmeli, bu süreç greve gitmeden çözülmeli. Grevden sonra 300 bin hemşehrimizin sorunları başlayacak. İşçilerimiz haklı olabilir, ben işçi kardeşlerimize bir şey demiyorum. Çorlu Belediye Başkanımıza buradan seslenmiş olayım bu konuda tekrar masaya oturup işçi kardeşlerimizin isteklerini tekrar gözden geçirip ve bu işi tatlıya bağlamalı” dedi. 
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA OKUL SORUNUNU BİTİRMEK İSTİYORUZ
Millet Bahçesi’nin bayramdan sonra açılacağını belirten AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, okullarla ilgili sorunlara da değindi: “Millet Bahçesi bayramdan hemen sonra açılacak, amacımız bayramda açmaktı, iki bayramı bir arada yaşamak istedik, konu TOKİ tarafından takip ediliyor. Bayramdan hemen sonra hemen Çorlu halkımızın hizmetine açılacak. Okullarla ilgili durumu Milli Eğitim Bakanlığımız takip ediyor, Tekirdağ Valiliğimiz de konuyu takip ediyor. Mayıs ayı içerisinde yeni ihaleye çıkmasını beklediğimiz okullar içerisinde Çorlu’daki okullarımızda var. Biz de bunu Ankara’da takip ediyoruz, bizde bunu en kısa sürede bitirmek istiyoruz ama 2022-2023 yılı içerisinde inşaatlarımız devam edecek. İnşallah 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında tamamen bu meseleyi bitirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN