• Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
  • Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı
Çorlu Güncel

Çorlu'da 1 Mayıs Coşkusu Yaşandı

  • 04 Mayıs 2022
  • 1251 Kez Okundu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle sendikalar Çorlu Şehitliği’nden Atatürk Meydanı’na yürüdü ve burada halaylarla 1 Mayıs’ı kutladı.

Çorlu’da düzenlenen yürüyüş ve kutlamalara Belediye İş Sendikası, Tek Gıda İş Sendikası, Harb-İŞ Sendikası ve EYT Çorlu Derneği’nin yanı sıra 1 Mayıs kutlamalarına STK temsilcileri ve siyasi partiler katıldı. Çorlu Şehitliği’nde başlayan 1 Mayıs yürüyüş korteji Atatürk Meydanı’nda sona erdi. Çorlu Şehitliği’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 1 Mayıs kutlamaları daha sonra yürüyüş kortejiyle devam etti. 
YÜZLERCE İŞÇİ ŞEHİTLİKTEN ATATÜRK MEYDANI’NA YÜRÜDÜ
Çorlu Şehitliği’nde bir araya gelen yüzlerce işçi oradan Atatürk Meydanı’na yürüdü. Güvenlik güçleri 1 Mayıs için geniş güvenlik önlemleri aldı. Büyük Atatürk Posteri’ni açan işçiler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte yürüyüşe geçti. Slogan atarak Atatürk Meydanı’na gelen işçiler burada konuşmalar yaptı. Belediye İş Sendikası’nın yanı sıra Tek Gıda İş Sendikası, Harb-İş Sendikası 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. Sendikaların yanı sıra EYT Çorlu Derneği STK’lar ve siyasi partiler katıldı. 
EMEKÇİLER OLARAK İNSANLARIN SÖMÜRÜLMEDİĞİ BİR DÜNYA İSTİYORUZ
Atatürk Meydanı’na gelen sendikalar burada konuşma yaptı. Konuşmayı sendikalar adına Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan yaptı: “Bugün 1 Mayıs, bugün dünyanın en kalabalık, en renkli, en canlı kutlaması, işçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü. 1 Mayıs’a, bölgesel çatışmaların, katliamların, emeğe ve emekçilere yönelik saldırıların yoğunlaştığı, iktidarın acımasız zamlarıyla emekçilerin inim inim inlediği, sadece yoksullaşma değil, hayatını devam ettirebilme sorunu ile karşı karşıya kalındığı bir dönemde giriyoruz. Biz emekçiler, özgürlükçü, adil ve barış içinde bir dünya, bir ülke istiyoruz. Biz emekçiler,  insanların gündüz sömürülmediği, gece aç yatmadığı, özgür ve demokratik bir ülke istiyoruz. Biz emekçiler, ne sömürülen ne sömüren insanca bir düzen istiyoruz” dedi.

İNSANA YAKIŞIR KOŞULLARDA ÇALIŞMAK VE YAŞAMAK İSTİYORUZ
Konuşmasını sürdüren Bayram Özkan, “İnsanların korkmadan düşündüklerini söyleyebildiği, özgürlüklerin sınırının siyasal iktidarlar tarafından çizilmediği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Talanın, yolsuzlukların, yoksunlukların, adaletsizliklerin olmadığı bir ülkede, insana yakışır koşullarda çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Biz emekçiler, anayasal hakkını kullanıp sendikalı olduğu için sendika değiştirmeye zorlanan, toplu sözleşme hakları gasp edilen, işten atılıp aileleriyle açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilen kölelik düzeninde yaşamak istemiyoruz. Belediye şirket işçilerinin, belediyenin asıl işçisi olmasını, yıllardır hukuk dışı şekilde ellerinden alınan 52 günlük ilave tediye ödenmesini istiyoruz. Bizler; eşitlik, özgürlük ve sosyal adalet için mücadele ediyoruz. Bizler; zamlara, yoksulluğa ve savaşa karşı mücadele ediyoruz. Bizler; ırk, renk ve inancı ne olursa olsun, herkesin bir arada özgür, adil ve barış içinde yaşadığı bir ülke istiyoruz. Bizler; kadınların toplum yaşamına eşit bireyler olarak katılmalarının sağlandığı, güçsüzü güçlüye, azınlığı çoğunluğa karşı koruyan bir düzende yaşamak istiyoruz. Yaşasın emekçilerin birliği, yaşasın 1 Mayıs” dedi. 
EYT BİR KAR TANESİ GİBİ BAŞLADI ŞİMDİ BİR KAR TOPUNA DÖNÜŞTÜ
Atatürk Meydanı’na kurulan 1 Mayıs platformunda EYT Çorlu Dernek Başkanı Hasan Çebi’de bir konuşma yaptı: “Hiçbir kanun vatandaşın aleyhine geriye doğru işletilemez. Ama maalesef ki bizler 17 Ağustos 1999 depreminin akabinde, daha Ülkece yaralarımızı saramadan, üzerimize yıkılan ikinci bir enkazı kaldırmaya uğraşıyoruz.  Bizler, bağış, lütuf ya da bir ayrıcalık istemiyoruz. Sadece hakkımız olanı istiyoruz. Peşin peşin ödediğimiz ve bugün ikinci tur emekliliği hak edecek primlerimizle, yasanın yeniden düzenlenmesi hususunda tüm platformlarda anlatıyor, konunun muhataplarına sesimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Bir kar tanesiyken, bugün bir kartopu haline gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar, büyük bir Aile kavramını oluşturmuş, Ülkenin gündemine oturmuş ve Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu haline gelmiştir” dedi. 
1 MAYIS HALAYLARLA SON BULDU 
Atatürk Meydanı’nda konuşmalardan sonra işçiler halay çekerek 1 Mayıs’ın coşkusunu doyasıya yaşadı. Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik’te işçilerle birlikte halay çekerek 1 Mayıs’ın coşkusuna ortak oldu. 
İMDAT ŞAHİN