• Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!
  • Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!
  • Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!
  • Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!
  • Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!
  • Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!
  • Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!
  • Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!
  • Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!
Çorlu Güncel

Süleymaniye Cami İlgi Bekliyor!

  • 05 Mayıs 2022
  • 1266 Kez Okundu

1521 yılında yaptırılan Çorlu’nun en eski camilerinden Süleymaniye Cami’nin minare bölümünden taşların düşmesi nedeniyle cami bahçesi şeritle kapatılmış durumda. Caminin camına asılan yazıda taş düşebilir ibaresi tepki çekerken biran önce caminin bakıma alınması istendi.

Çorlu’nun en eski camilerinden biri olan Süleymaniye Camii özellikle Cuma namazlarında Çorlu halkının önemli merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Kanuni Sultan Süleyman tarafından miladi 1521 yılında yaptırılan Cami, Çorlu’yu ziyarete gelen turistlerin de uğrak noktalarından biri. Özellikle Cuma günleri bahçesinde bile namazın kılındığı Süleymaniye Cami’nin minaresinden düşen taşlar nedeniyle caminin bahçesi kapatılmış durumda. Caminin camına uyarı yazısı asılırken yazıyı gören vatandaşlar duruma tepki göstererek biran önce caminin bakıma alınarak yenilenmesini istedi. 
BAHÇESİ KAPATILDI, UYARI YAZISI ASILDI 
Süleymaniye Cami’nin minare bölümünden düşen taşlar nedeniyle bahçesi güvenlik şeridiyle kapatıldı. Cami’nin camına güvenlik gerekçesiyle uyarı yazısı asıldı, yazıda taş düşebilir ibaresi yer alırken cami cemaati ve vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Biran önce caminin bakıma alınmasını isteyen vatandaşlar tarihi camiye bu görüntünün yakışmadığını belirtti. 1521 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan camide bu türlü görüntüler görmek istemediklerini belirten vatandaşlar yetkililere seslenerek biran önce harekete geçilmesini istedi. 
BU GÖRÜNTÜLER KABUL EDİLEMEZ
Tarihi Süleymaniye Cami’nde minare bölümünün kapatılarak taş düşebilir yazısının asılması tarihi camiye yakışmıyor diyen cami cemaati yetkililere seslendi: “Çorlu’nun en eski camilerinden biri olan Süleymaniye Cami’ndeki bu görüntüler kabul edilemez, yetkililer biran önce konuyla ilgili harekete geçmeli, gerekli restorasyon çalışmalarını yapmalı ve camiye sahip çıkmalıdır” dedi.
ÇORLUNUN EN KALABALIK CAMİSİ 
Vakit namazlarında ve Cuma Namazlarında Çorlu halkının en çok tercih ettiği Süleymaniye Cami’ndeki bu görüntünün biran önce ortadan kalkmasını isteyen vatandaşlar gazetemize konuştu: “Çorlu’nun en kalabalık camisi Süleymaniye Camisidir. Vakit namazlarında özellikle de Cuma Namazlarında Süleymaniye Cami çok kalabalık oluyor. Cuma namazlarında cami cemaati dışarı taşıyor, bu kadar ilgi gören bir caminin bu durumda olmasını kabul edemeyiz” dedi. 
MÜFTÜLÜK KONUYU VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRDİ 
Tarihi Cami olması nedeniyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yetkisinde olan Süleymaniye Camisiyle ilgili Çorlu Müftülüğü gerekli bildirimleri yaptı. Bölge Müdürlüğü’nün Süleymaniye Camisiyle ilgili gerekli çalışmaları yapması beklenirken, özellikle rüzgârlı havalarda tekrar taş düşmesinden endişe duyuluyor. 
İMDAT ŞAHİN