• Trafik Haftasında Denetim Yapıldı!
  • Trafik Haftasında Denetim Yapıldı!
  • Trafik Haftasında Denetim Yapıldı!
  • Trafik Haftasında Denetim Yapıldı!
  • Trafik Haftasında Denetim Yapıldı!
Çorlu Güncel

Trafik Haftasında Denetim Yapıldı!

  • 09 Mayıs 2022
  • 620 Kez Okundu

Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı trafik denetimlerinde bulundu, sürücüleri kurallara uymaları yönünde uyardı.


Trafik düzeni ve güvenliği bakımından, karayollarını kullanan vatandaşların trafik kurallarına uymaları yönündeki farkındalığının sağlanması, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarının arttırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve bugünü takip eden hafta ise Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda, 1-7 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenen Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak ve İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nadir Samancı’nın katılımı ile Atatürk Meydanı’nda sürücülere yönelik denetimlerde bulundu.  
FARKINDALIK OLUŞSUN İSTİYORUZ
Kaymakam Sarılı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenliği Günü olarak, takip eden hafta da Karayolları Haftası olarak kutlanıyor. Bakanlığımızdan gelen broşürler var ve onları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Farkındalık oluşsun istiyoruz ve uzun zamandır vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımıza güvenli, dikkatli ve duyarlı olmaları konularında taleplerde bulunuyoruz” dedi.
UYARILARDA BULUNDULAR!
Yapılan denetimlerde Kaymakam Sarılı ile Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak ve İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanmasında, dikkat ve algıyı azaltmakta olan cep telefonu kullanımı, hatalı şerit değiştirilmesi ve emniyet kemeri takmanın önemine yönelik uyarıcı bilgilendirmeler yaptı.
İMDAT ŞAHİN