• Taksici Esnafı Gün İçinde İş Yapamıyor
  • Taksici Esnafı Gün İçinde İş Yapamıyor
  • Taksici Esnafı Gün İçinde İş Yapamıyor
Çorlu Güncel

Taksici Esnafı Gün İçinde İş Yapamıyor

  • 13 Mayıs 2022
  • 960 Kez Okundu

Çorlu’da bulunan yüzlerce taksi özellikle gün içinde durakta müşteri bekleyerek zamanlarını geçirirken daha çok sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk yaşıyor.

Sabah işe gidip gelirken taksiyi kullanan vatandaşların dışında Çorlu taksici esnafı gün içinde durakta müşteri beklemekle zamanlarını geçiriyor. Çarşı merkezinde bulunan onlarca esnaf durağa araçlarını park ederek müşteri bekliyor. Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte taksi fiyatlarına da zam geldi. Son yapılan zamlarla birlikte Tekirdağ’da taksimetre açılış ücreti 10 TL oldu. 1 kilometreye kadar mesafe ücreti 16 TL, kilometre başı 6,5 TL oldu. Ekonomik zorluklarla uğraşan vatandaşlar taksiye binmek yerine gün içinde ya yürüyor ya da otobüsleri tercih ediyor. 
Sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk yaşayan taksiler gün içinde ise tek tük müşteriyle yetinmek zorunda kalıyor. Ekonomik zorluklar nedeniyle taksiye binmekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar gazetemize konuştu: “Ekonomik zorluklar nedeniyle maalesef bütçemizi düşünmek zorundayız. Taksi otobüslere göre tabi daha pahalı taksiye binen vatandaşlarda var fakat çoğunluk otobüslere binebiliyor. Gün içinde taksiler genellikle duraklarda bekliyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN