• Kore Mahallesi'nde Halk Ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
  • Kore Mahallesi'nde Halk Ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
  • Kore Mahallesi'nde Halk Ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
  • Kore Mahallesi'nde Halk Ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
  • Kore Mahallesi'nde Halk Ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
Çorlu Güncel

Kore Mahallesi'nde Halk Ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

  • 13 Mayıs 2022
  • 1008 Kez Okundu

Çorlu Kaymakamlığı tarafından her ay ayrı bir mahallede düzenlenen Halk ve Güvenlik Toplantısı Kore Mahallesi olarak bilinen Hıdırağa Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 05.11. 2016 tarihli 8154 sayılı talimatları gereğince, doğrudan vatandaşların istek, şikâyet ve önerilerini dile getirebilmeleri amacıyla 2016 yılından bu yana her ay düzenli olarak Çorlu’nun ayrı mahallelerinde Halk ve Güvenlik Toplantıları yapılmakta. Pandemi nedeni ile uzun bir süre düzenlenmeyen toplantıların ilki, Kore Mahallesi olarak bilinen Hıdırağa Mahallesinde gerçekleştirildi.
TOPLANTININ AMACI, VATANDAŞIN İSTEK ŞİKÂYET VE ÖNERİLERİNİ ALMAK
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’nın başkanlığında mahallede bulunan bir kıraathanede yapılan toplantıya Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Güner Çetin, daire amirleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Kaymakam Sarılı, toplantının amacından söz ederek, bu toplantılarda vatandaşların istek, şikayet ve önerilerini doğrudan dile getirerek yapılması gerekenlerin en hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu, vatandaşların talep ve isteklerini başta Mülki İdari Amiri olmak üzere daire amirleri ile temas kurarak iletmelerini, kamu hizmetlerinden en hızlı ve etkin bir biçimde faydalanmalarını, varsa sorunların çözümü noktasında ilgili kurumların gereken hassasiyeti gösterdiğini ve koordineli bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve genel asayişin sağlanması amacıyla her türlü tedbirin alındığını, halkımızın var olan şikâyet ve sorunlarını mahallinde dinleyerek çözüme kavuşturmak amacıyla toplantı yaptıklarını, anında çözüme kavuşabilecek sorunların anında, sürece bağlı sorunlar varsa onunda süreç içerisinde çözümüne yönelik çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.
VATANDAŞIN TALEPLERİ NOT ALINDI
Öncelikle mahalle muhtarı söz alarak mahalle hakkında kısaca bilgi verdikten sonra vatandaşların talepleri dinlendi. Vatandaşlar, mahallede karşılaştıkları sorunlardan genellikle kentsel dönüşüm, at arabaları ile çalışamadıklarını belirterek sorunlarına çözüm bulunması istedi. Vatandaşların Kaymakam Sarılı’ya ilettiği talepler, ilgili mercilere iletilmek üzere not alındı.