• Öğrencilerin Tehlikeli Yolculuğu
  • Öğrencilerin Tehlikeli Yolculuğu
  • Öğrencilerin Tehlikeli Yolculuğu
  • Öğrencilerin Tehlikeli Yolculuğu
  • Öğrencilerin Tehlikeli Yolculuğu
Çorlu Güncel

Öğrencilerin Tehlikeli Yolculuğu

  • 04 Haziran 2022
  • 756 Kez Okundu

D-100 Karayolu üzerinde 2 numaralı otobüse binmek için bariyerleri geçmek zorunda kalan öğrenciler trafiğin içinde tehlikeli yolculuk yapıyor.

Türkgücü Yolu’nun bir türlü tamamlanamaması nedeniyle okuldan çıkan öğrenciler Türkgücü Yolu’ndan D-100 Karayolu üzerine yürüyerek çıkıyor. Orada 2 numaralı otobüsü bekleyen öğrenciler tehlikeli yolculuk yapıyorlar. 5 numaralı otobüsün geldiği Türkgücü Yolu’nda otobüs dolunca öğrenciler mecburen D-100 Karayolu üzerinden geçen 2 numaralı otobüse binmek zorunda kalıyor. Otobüse ulaşmak için bariyerlerden atlayan öğrenciler büyük zorluklar yaşıyor. 
BARİYERLERİ ATLAMAK ZORUNDA KALIYORLAR
Türkgücü Yolu üzerinde bulunan okuldan çıkan öğrenciler 5 numaralı otobüse binemedikleri zaman İstanbul Yolu olan D-100 Karayolu’na çıkmak zorunda kalıyor. 2 numaralı otobüse binmek için binbir güçlükle durağa ulaşan öğrenciler büyük tehlike atlatıyor. Türkgücü Yolu’nun bir türlü tamamlanmaması nedeniyle öğrenciler büyük zorluk yaşıyor. Biran önce Türkgücü Yolu’nun tamamlanmasını isteyen öğrenci velileri gazetemize konuştu; “Çocuklar bariyerlerden atlayarak otobüse ulaşıyorlar, Türkgücü Yolu tamamlanırsa D-100 Karayolu ile kesiştiği nokta da düzenleme yapılacaktır. O zaman daha rahat bir şeklide öğrenciler yolun karşısına geçebilir” dedi. 
TÜRKGÜCÜ YOLU BİR TÜRLÜ TAMAMLANAMADI 
2019 yılında çalışmalarına başlayan Türkgücü Yolu bir türlü tamamlanamadı, yol çalışmalarının bitmemesi nedeniyle bölgede bulunan işyerleri ve okullar büyük zorluk yaşıyor. Türkgücü Yolu’nun tamamlanmasıyla birlikte hem kaldırım hem de yollar daha kullanışlı olacak. Öğrenciler ve bölgede çalışan işçiler kolaylıkla ulaşımını sağlayabilecek. Gazetemize konuşan öğrenci velileri, “Türkgücü Yolu tamamlandığı zaman D-100 Karayolu’nun kesiştiği nokta da düzenlenecektir. Biran önce yol çalışmalarının bitmesi gerekiyor. Yoksa insanlar burada mağdur oluyor, çocuklarımızın ulaşımı çileye dönüyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN