• Türk Geleneğine Sahip Çıkıyorlar
  • Türk Geleneğine Sahip Çıkıyorlar
  • Türk Geleneğine Sahip Çıkıyorlar
  • Türk Geleneğine Sahip Çıkıyorlar
  • Türk Geleneğine Sahip Çıkıyorlar
  • Türk Geleneğine Sahip Çıkıyorlar
Çorlu Güncel

Türk Geleneğine Sahip Çıkıyorlar

  • 09 Haziran 2022
  • 1360 Kez Okundu

2017 yılında kurulan Çorlu Geleneksel Atlı Okçuluk Spor Kulübü atlı eğitim ve atlı okçuluk eğitimlerini sürdürüyor. Kulüp Başkanı Ali Kemal binicilik öğrenmek isteyen herkesi kulübe davet etti.

Şehir hayatında büyüyen çocuklara at sevgisini aşılamak ve atların tarih boyunca insanların can yolduğu olduğu anlatmak ve atları insanlarla buluşturmak için gayret gösteren Çorlu Geleneksel Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Ali Kemal gazetemize önemli açıklamalar yaptı. Geleneksel savaş sanatı olan atlı okçuluk günümüzde spor müsabakaları ile Türkiye ve Dünya Şampiyonaları düzenlenmektedir diyen Ali Kemal at sevgisi olan ve geleneksel binicilik öğrenmek isteyen herkesi beklediklerini belirtti. 
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINDAN ÜCRET ALINMIYOR
Gazetemize açıklamalarda bulunan Çorlu Geleneksel Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Ali Kemal, “2000 yılında başlayan at sevgisi 2017 yılında geleneksel sporlar federasyonuna bağlı olan Çorlu Geleneksel Atlı Okçuluk Spor Kulübü olarak faaliyete geçti. Kulübümüz Esetçe Park orman alanında atlı eğitim ve atlı okçuluk eğitimlerine devam etmektedir. Kulübümüz bünyesinde Yunus Öztürk arkadaşımızın eşliğinde hipoterapi bölümümüz aktiftir. At biniciliğinde ise piknik alanında şehit ve gazi ailelerine ücretsiz olarak hizmet vermekteyiz” dedi. 
AMAÇ ÇOCUKLARA AT SEVGİSİNİ VE BİNİCİLİĞİ AŞILAMAK
Aslında işin maddi boyutunda çok fazla olmayan kulübümüzün asıl gayesi öncelikle şehir hayatında büyüyen çocuklarımıza at sevgisini aşılamak bu güzelliklerin tarih boyunca insanlarımızın eşleri gibi can yoldaşı olduğunu anlatmak ve atlarımızla insanlarımızı buluşturmak. Bu konuda başarılı olabilirsek kendimizi mutlu hissederiz. Geleneksel savaş sanatı olan atlı okçuluk günümüzde spor müsabakaları ile Türkiye ve dünya şampiyonaları düzenlenmektedir. Bizler Çorlu Geleneksel Atlı Okçuluk Spor Kulübü olarak Esetçe Piknik ve mesire alanına at sever geleneksel binicilik öğrenmek isteyen herkesi bekliyoruz