• Sendika Başkanı Ay, İşçileri Örgütlenmeye Çağırdı
  • Sendika Başkanı Ay, İşçileri Örgütlenmeye Çağırdı
  • Sendika Başkanı Ay, İşçileri Örgütlenmeye Çağırdı
  • Sendika Başkanı Ay, İşçileri Örgütlenmeye Çağırdı
  • Sendika Başkanı Ay, İşçileri Örgütlenmeye Çağırdı
  • Sendika Başkanı Ay, İşçileri Örgütlenmeye Çağırdı
  • Sendika Başkanı Ay, İşçileri Örgütlenmeye Çağırdı
Çorlu Güncel

Sendika Başkanı Ay, İşçileri Örgütlenmeye Çağırdı

  • 24 Haziran 2022
  • 885 Kez Okundu

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Çorlu’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışanları ilgilendiren önemli konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, düzenlenen kahvaltı programı ile Çorlu ve çevre ilçelerde görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek güncel konular ve işçileri ilgilendiren konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı açıklamada işçileri sendikalarda örgütlenmeye çağıran Rafi Ay, örgütlü olan işyerlerinde işçiler yaptıkları toplu iş sözleşmesiyle ücretlerini artırdıklarını belirtti. 
TÜRKİYE UZUN YILLAR SONRA ENFLASYON İLE YÜZ YÜZE
Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, “Türkiye’nin gündemi yoğun. Pandemi, enflasyon derken birçok konu gündemimizde yer alıyor. Uzun yıllar sonra Türkiye tekrar enflasyon ile yüz yüze. Bugün bu rakam TÜİK’e göre yüzde 70’lerde ama gerçekte daha da fazlasını yaşadığımız enflasyon ile karşı karşıyayız. Bu konuda en çok etkilenen emekçi kesimi. O yüzden her gün enflasyon altında eziliyoruz. Asgari ücret yüzde 50 arttı ama tekrar enflasyon nedeni ile ezildik. Bununla ilgili birçok çözüm söyleniyor ama emeği temsil eden sendika olarak en etkin yol üretmek olduğuna inanıyoruz. Onun için de üreten emekçilerin sorunlarının görülmesi gerekiyor” dedi.
TÜRKİYE’DEKİ İŞÇİLİK UCUZ HALE GELDİ 
TL’nin yaşadığı değer kaybı ile işçiliğin de ucuz hale geldiğini söyleyen Ay, “TL’nin değer kaybı ile Türkiye’de işçilik ucuz hale geldi. Çin’den bile ucuz halde. Bizde şu an brüt işsizlik 300 dolar civarındayken Çin’de bu ücret 360 doların üzerinde. Biz üreterek bu açığı kapatabiliriz. Emekçilerin enflasyon altında ezilmesi engellenirse bizler hızla üretmeye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra Rus-Ukrayna savaşı da ekonomiyi etkileyen en önemli unsurlardan biri. Bunda da en çok etkilenen tabi ki işçi kesimleri oldu. Doğal olarak bu savaşın bir an önce bitmesi gerekiyor. Yaptığımız incelemeye göre tekstilde yıllık 20 milyar dolar üzerinde ihracatımız var. Ukrayna’ya yaptığımız ihracatta da 136 milyon dolarlık bir kayıp var” dedi. 
ÖRGÜTLENİN, KENDİ ÜCRETİNİZİ KENDİNİZ ARTTIRIN
Enflasyona çözüm olarak sendikalaşmak gerektiğini vurgulayan Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, “Enflasyonla çözüm önerisi, sendikalaşmaktan geçiyor. Örgütlenme olduğu zaman kayıt dışı yaşanmaz, haksız rekabet olmaz. Tüm tekstil ve deri sanayiciliğinde çalışan emekçilerimize seslenmek istiyorum. Örgütlenin, kendi ücretinizi kendiniz arttırın! Bu mahkûmiyeti ortadan kaldırmanın ve enflasyonla mücadele etmenin yolu örgütlenmedir. Tüm tekstil çalışanlarımızı örgütlenmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÖZ İPLİK SENDİKASI ÇORLU DA SEÇİME GİDİYOR
Öz İplik İş Sendikası Çorlu Şubesi’nin Pazar Günü seçime gittiğini belirten sendika başkanı Rafi Ay basın mensuplarını genel kurula davet etti. 26 Haziran Pazar günü yapılacak seçimli genel kurulun ardından Pazartesi günü Öz İplik İş Sendikası’nın yeni yerinin açılışının da yapılacağını belirten Rafi Ay aynı zamanda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 
İMDAT ŞAHİN