• Ergene'deki Ebru Kursu Sona Erdi
Ergene

Ergene'deki Ebru Kursu Sona Erdi

  • 04 Ağustos 2022
  • 1430 Kez Okundu

Ergene Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği sanat kursları arasında yer alan ebru kursu sona erdi.

 

 

Ergene’de ikamet eden çocuklara yönelik olarak düzenlenen ve hem çocukların tatil dönemlerini verimli bir şekilde değerlendirmesi hem de sanata yönlenmelerini sağlamak maksadıyla Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenen ebru kursu sona erdi. Kurs süresi boyunca çocuklar bir birinden güzel ebru çalışmalarına imza attı. 
Ergene Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ancak sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkisi altına alan Covid – 19 pandemisi nedeniyle bir süre ara verilen kurslar kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Ergene’deki çocuklar için düzenlenen çocuk resim kursunun ardından çocuk ebru kursu da tamamlandı. Her ebru öğrencisinin kendisine ayrılan teknede ders süresince rahatsız edilmeden çalışabildiği kursta usta öğreticiler, çocuklara ebru alanı ile ilgili bilgiler aktardılar.

Yoğunluğu artırılmış su üzerine özel fırçalarla, özel olarak hazırlanmış boyaları serperek teknede meydana gelen damlacıkları şekillendirerek desen oluşturabilme ve bunu kağıda aktarabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı eğitim programı sunan ebru kursuna katılan çocuklar ortaya biri birinden güzel eseler çıkardılar. 
Düzenlenen kurslara katılımın yoğun olmasından son derece memnun olduklarını kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Çocuklarımız ve gençlerimizin yanı sıra yetişkinlere yönelik olarak meslek edindirme kursları da düzenliyoruz. Meslek edindirme kursları, hobi kursları ve kültür kurslarımız ile ilgili olarak bilgi almak, kurslara katılmak isteyenler Sağlık Mahallesi’nde yer alan Ergene Kültür Merkezi’ne ya da belediyemizin hizmet binalarına müracaat ederek bilgiler alabilirler” dedi.