• “Vaka Sayılarında Gerileme Var”
  • “Vaka Sayılarında Gerileme Var”
  • “Vaka Sayılarında Gerileme Var”
  • “Vaka Sayılarında Gerileme Var”
Çorlu Güncel

“Vaka Sayılarında Gerileme Var”

  • 16 Ağustos 2022
  • 670 Kez Okundu

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan gazetemize yaptığı açıklamada vaka sayılarının inişe geçtiğini belirtti.



Çorlu’da günlük vaka sayılarının 100’ün altına düştüğünü belirten Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, Kurban Bayramı sonrasında vaka sayılarının 400’ün üzerine çıktığını belirtti. Piki gördüklerini ve vaka sayılarının giderek azaldığına dikkat çeken Başhekim Doğan, yoğun bakım ve serviste yatan hasta sayılarıyla ilgili de bilgiler verdi. Pik döneminde günlük 1500-2000 bin arasında hatırlatma dozu aşı yapıldığını anımsatan Başhekim Doğan son bir haftadır aşılamada da azalmaların olduğunu belirtti.  
PİK DÖNEMİNDE VAKA SAYILARI 400’ÜN ÜZERİNE ÇIKMIŞTI, ŞU ANDA 100’ÜN ALTINDA
Gazetemize açıklamalarda bulunan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, “Normalde bundan 2-3 öncesinde yoğun bakımlarımız boştu, yatan hastamız yok idi, kurban bayramına yakın bir dönemde korona virüs hasta sayılarımızda artış yaşandı. Bayram sonrası kendi ilçemiz için konuşuyorum, pikimizi gördük, günlük hasta sayısında 450 rakamına kadar ulaştık. Toplam yoğun bakımda yatan sayımız 15 hastaya kadar ulaştı şu an yoğun bakamda yatan hasta sayımız 10 serviste yatan hasta sayımız 7. Bu hastaların tedavileri özellikle yoğun bakım bazında biraz uzun sürüyor. Bir ayı aşan tedavi periyodları olabiliyor bu nedenle hasta sayımız yoğun bakımlarda yüksek gibi görünebilir. Son bir haftada pozitif hasta sayısında belirgin bir azalma var. Bugün itibariyle baktığımızda pozitif 100’ün altında, 88 olarak belirlendi. 400’ün üzerine çıkmıştık, 100’ün altına düştük” dedi. 
VATANDAŞLARIMIZ YİNE DE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMASIN 
“Yani pikimizi yaptık yavaş yavaş sayılar rakamlar geriliyor. Bu gerileme bizde tedbirde bir gevşemeye yol açmasın. Özellikle yoğun bakımda yatan hastalarımız belli yaş üzerinde olan hastalar. 60 yaş üzerinde olan hastalarımız. Ek hastalığı olan hastalarımız var, ileriki yaşta ve ek hastalığı olan hastalarımızın özellikle kalabalık ortamlarda mutlaka maskelerini takmalarını öneriyoruz” diyen Başhekim Mustafa Doğan, “Ayrıca eksik aşıları var ise hatırlatma dozlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Hazırlatma dozunda ilk başladığımızda günlük 1500-2000 bin civarında başvuru vardı, son bir haftadır yine talepte bir azalma var. Bu azalmanın nedeni de kişilerin hatırlatma dozunu yapmalarıyla alakalı. Toplumun önemli bir kısmı hatırlatma dozunu yaptırdı, geriye kalan kişilerde peyder pey yaptırıyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN