• Av Sezonu 20 Ağustos Cumartesi Günü Başlıyor
  • Av Sezonu 20 Ağustos Cumartesi Günü Başlıyor
Çorlu Güncel

Av Sezonu 20 Ağustos Cumartesi Günü Başlıyor

  • 18 Ağustos 2022
  • 901 Kez Okundu

Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz yaptığı açıklamada 2022-2023 yılı avlanma sezonunun 20 Ağustos Cumartesi Günü açılacağını duyurdu.

Açıklama yapan Mert Yılmaz, “2022-2023 yılı avlanma sezonu 20 Ağustos 2022 tarihinde başlayıp 05 Mart 2023 tarihinde sona erecektir. Avlanma sezonu içerisinde 20 Ağustos 2022 tarihinde bıldırcın, üveyik ve domuz avı başlayıp; 01 Ekim 2022 tarihinde tavşan avı ve 15 Ekim 2022 tarihinde de çulluk ve ördek avları ile devam edilecektir” ifadelerini kullandı. 
MERT YILMAZ AVLANMANIN YAPILACAĞI GÜNLERİ SIRALADI 
“Merkez av komisyonun almış olduğu kararlar doğrultusunda avlanma günleri Çarşamba, Cumartesi, Pazar günleri ve resmi tatiller olarak belirlenmiştir” diyen Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz, “ Salı günleri ise sadece domuz avı yapılabilecektir. Bizler Çorlu Avcılar Derneği olarak üyelerimizin avlanmak için almaları gereken avlanma pullarının tedariki ve tüm işlemlerinin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Bağlı bulunduğumuz TRAKAF federasyonumuzla birlikte de, av camiamız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kanun nezdinde avcılarımız için gerekli değişiklik ve iyileştirme süreçlerine katkılarımız sürüyor. 2015 yılından bu yana görevde olduğumuz bu süre içerisinde hem üyelerimizin hem de tüm camiamızın haklarını korumaya, hep birlikte yeniliklere ve etkinliklere ayrıca yeni projelere imza atmaya devam edeceğiz. Derneğimiz Türkiye’nin en aktif derneklerinden biri olma başarısını özenle göstermektedir. Görev edindiğimiz ve bir aile olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz amacımızı, dernek olarak yapmış ve yapacak olduğumuz tüm etkinlik ve organizasyonlar ile perçinleyeceğimizden şüphemiz yok. Üyelerimizi ve camiamızı bir arada tutmak için, her ay bir etkinlik yapmaya özen gösteriyoruz. Bu zamana kadar; İstanbul pro hunt av fuarında standımızı açarak hem derneğimizi hem de Çorlumuzu tüm doğa severlere tanıtma imkanı bulduk. Dernek üyelerimizin av köpeklerine hem kuduz aşılarını hem de kanunen de zorunlu olan çip uygulamasını tamamladık. Geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeklerimiz, aşure günlerimiz, sezon açılış ve kapanış eğlencelerimiz ile tüm üyelerimiz ve camiamızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Yine derneğimizin bünyesinde olan ve 2018 yılından bu yana hizmet veren Trap ve skeet poligonumuzda derneğimizin atış takımı tüm yurtta yapılan müsabakalarda dereceler almaya devam ediyor” dedi. 
ÇORLUMUZA YENİ MÜZE KAZANDIRMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ
Açıklamasının devamında Mert Yılmaz, “Ayrıca Çorlu Belediyesi ve Çorlu Avcılar Derneği ortak projesi olan Yaban Hayatı Müzesinde de çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Yakında Çorlu Avcılar Derneği olarak kentimize yeni bir müze kazandırmanın haklı gururunu da yaşıyor olacağız. Önümüzde ki yıllarda da birkaç yeni projelerimiz olacak. Bizler bu görevde iken tüm üyelerimiz ile birlikte hem derneğimize hem camiamıza hem de yaşadığımız şehir olan Çorlumuza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN