• Çorlu Beledi̇yesi̇'ni̇n Bütçesi̇ 610 Mi̇lyon Li̇raya Yükseltildi
  • Çorlu Beledi̇yesi̇'ni̇n Bütçesi̇ 610 Mi̇lyon Li̇raya Yükseltildi
  • Çorlu Beledi̇yesi̇'ni̇n Bütçesi̇ 610 Mi̇lyon Li̇raya Yükseltildi
Çorlu Güncel

Çorlu Beledi̇yesi̇'ni̇n Bütçesi̇ 610 Mi̇lyon Li̇raya Yükseltildi

  • 18 Ağustos 2022
  • 1115 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumunda görülen 250 milyonluk ek bütçe oy birliği ile kabul edildi. Yeni ek bütçeyle birlikte Çorlu Belediyesi’nin toplam bütçesi 610 milyona çıkartıldı.


 
Çorlu Belediyesi’nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Oturumunda Plan Bütçe Komisyon raporunu görüşerek oy birliği ile karara bağlandı. Alınan karar neticesinde 360 milyon TL olan Çorlu Belediyesi bütçesi ek bütçe ile 250 milyon TL daha eklenerek toplamda 610 milyon TL’ye yükseldi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada maliyetlerin yükseldiğini belirterek ek bütçe oluşturduklarını belirtti. 
MALİYET ARTIŞLARI NEDENİYLE EK BÜTÇE YAPILDI 
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediye faaliyetlerin devam edebilmesi için ödeneklere ihtiyacı var. Bu kapsamda da geçtiğimiz süreç içerisinde birçok belediye var olan ve gelişen maliyetler nedeniyle fiyat farkları oluştu ve bu sebeple de ek bütçe yapma zorunluluğumuz oluştu. Belediye kaynakları ile satın alma gücü arasında fark oluştu. Daha önce de borçlanma öngörümüz vardı. Bunların bir kısmı zaruretten oluştu. Burada bazı varsayımlarda da bulunduk” dedi. 
250 MİLYONLUK EK BÜTÇE MECLİSTEN GEÇTİ, TOPLAM BÜTÇE 610 MİLYON OLDU 
İller bankasından gelen payların aylara göre değişkenlik gösterdiğini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuşmasının devamında; “İller Bankasından değişkenliğe bağlı gelen paylar oluyor. Geçtiğimiz ay çok iyi geldi sonra yarısı kadar geldi. Gelirimiz arttığı için yaptığımız bir ek bütçe değil, aksine giderlerimiz daha çok arttığı için yapılması gereken bir ek bütçe. Bununla beraber daha önce 360 milyon TL olan bütçemiz 250 milyon TL daha artarak toplamda 610 milyon TL’ye ulaştı. Bu bütçeyi daha dikkatli ve özenle kullanacağız. Mutlak bir öngörüyü söylemeyim, tablo üzerinden net bir şekilde aktaracağız” dedi.
HER YIL YÜZDE 90 BÜTÇEMİZİ TUTTURUYORDUK, BU YIL PEK MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR
“Normalde biz yüzde 90’ın üzerinde bütçemizi tutturarak devam ediyorduk, bu yıl büyük oranda o bütçeyi tutturamıyor olacağız, her ne kadar ek bütçede yapmış olsak. 610 milyon liraya gelir tarafında ulaşamayacağımız çok aşikar” diyen başkan Sarıkurt tasarruflar konusunda da açıklama yaptı:  “değiştiremeyeceğimiz parametreler var, akaryakıt giderleri, değişmesi mümkün değil, akaryakıt bugün 21 liranın üzerinde. Bu alanda tasarruf doğurmak pek mümkün değil. Geçen yıl 49 lira olan parke taşı bugün 120 lira geçen yıl 300 lira olan hazır beton 1300 lira dolayısıyla bu yapı faaliyetleri konusunda belediyenin faaliyetlerini etkileyecek” ifadelerini kullandı. 
İŞÇİYE ŞİMDİLİK EK ZAM YOK!
Geçtiğimiz aylarda Belediye-İş Sendikası ile yapılan Toplu İş Sözleşmesinin ardından maaş farklarını yatırdıklarını belirten Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, yeni ek bütçede işçilere zam konusunun olmadığını söyledi. Başkan Sarıkurt, “Biz yapmış olduğumuz sözleşmede doğan farkları sözleşmede gösteriyoruz. Bütçe içerisine dahil olmamış bir öngörümüz vardı. Şimdi sözleşme ile arkadaşlarımızla anlaştıktan sonra çıkan farkların hesaplarını yaptılar. Yaşam herkes için zorlaştı. Biz o dönem de arkadaşlarla müzakere ettik. Biz onların çok üzerinde net ücretle aldı. Elbette çalışanlarımız ile kaynaklarımızı paylaşmak gerekiyor, Huzur ve refah içinde yaşamalarını istiyoruz ama idarenin sürdürebilirliği açısından, faaliyetlerimizin devamlılığı ve ödemelerimizin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için kontrollü bir şekilde gitmeye ihtiyaç var. Bir ay 30, bir ay da 13 milyon TL gönderildiği zaman bütçeye yetmiyor anca maaşlara gidiyor. Emlak veznelerimize de vatandaşlarımızın gelebilmesi de azaldı. Her gün ödenebilen emlak vergilerinde vatandaşın durumu da pekiyi değil. Zor bir dönemden geçtiğimizi bütçe gösteriyor” diye konuştu.