•  “Zamanla Yarışıyoruz Ve Kızım Gözümün Önünde Eriyor”
Tekirdağ

“Zamanla Yarışıyoruz Ve Kızım Gözümün Önünde Eriyor”

  • 01 Eylül 2022
  • 2703 Kez Okundu

Çerkezköy'ün Kızılpınar Namık Kemal Mahallesinde yaşayan SMA hastası olan minik Ecrin Yiğit'in tedavi süreci için ailesi ve yakınları tarafından kısa bir süre önce yardım kampanyası başlatıldı. Tekirdağ Valiliği'nin izniyle gerçekleştirilen yardım kampanyası çok yavaş ilerliyor.

Çerkezköy'de yaşayan Zeydin ve Zeliha Yiğit çiftinin 1,5 yaşındaki SMA Tip-1 hastası kızlarının tedvisi için gereken para toplanamadı. Yaklaşık 2 milyon doların gerektiği paranın şu ana kadar yüzde 10'u toplanabildi. Çaresiz baba Zeydin Yılmaz, 'Zamanla yarışıyoruz ve kızım gözümün önünde gün geçtikçe eriyor. Bu süreçte buradaki iş insanlarının bizi duyup, Ecrin'in de yaşama hakkının olduğunu görmeleri gerek. Bir baba olarak gece gündüz mücadele ediyorum, lütfen sesimizi duyun. Ecrin gözümün önünde erimesin, evladım ölmesin, Ecrin yaşasın istiyorum. Evladım ile güzel bir hayat yaşamak istiyorum. İlk evladım ve tek evladım lütfen sesimizi duyun Ecrin ölmesin.' dedi.

“ZAMANLA YARIŞIYORUZ VE KIZIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR”
Çerkezköy Belediyesi’nin de katkılarıyla Ecrin bebek için Çerkezköy Kent Parkta yapılan konser alanında yardım çağrısı yapıldı. Baba Zeydin Yiğit, “Şu an valilik izni ile başlattığımız 9 aylık bir süreç var ve sadece yüzde 10'nu tamamlayabildik. Bu süreçte vatandaşlarımızın desteklerini çok ihtiyacımız var. Ecrin 1 hafta önce yoğun bakımdaydı, 2 günlüğüne eve getirdim fakat dün akşam tekrar yoğun bakıma geri götürdük. Zamanla yarışıyoruz ve kızım gözümün önünde gün geçtikçe eriyor. Bu süreçte buradaki iş insanlarının bizi duyup, Ecrin’in de yaşama hakkının olduğunu görmeleri gerek. Bir baba olarak gece gündüz mücadele ediyorum, lütfen sesimizi duyun Ecrin gözümün önünde erimesin." dedi.

“İNŞAAT İŞÇİSİ BİR BABA OLARAK PARAYI NASIL TOPARLAYABİLİRİM?” 
Yüksek miktarda para olduğu için destek beklediklerini ifade eden Yiğit, “1 milyon 900 bin dolar, TL bazında 35 milyon gibi para yapıyor. Ben normal bir inşaat işçisiyim, bir baba olarak bu parayı nasıl toparlayabilirim. Bu konuda desteğe ihtiyacım var. Tekirdağ Valiliği onayı altında bu kampanyayı başlattık. Bu süreçte de sesimizin duyulup, destek verilmesine çok ihtiyacımız var. Kızım ölmesin." dedi.

“MAALESEF SESİMİZİ DUYMAK İSTEMİYORLAR” 
Herkesten yardım istediklerini belirten Yiğit, “Bu süreçte kapısını çalmadığım yerler kalmadı. Çok ümit verdiler fakat bu 9 aylık süreçte herhangi bir destek yok. Topladığımız yüzde 10'luk dilim ise vatandaşlarımızın 5-10 TL'lik destekleri ile gerçekleştirdik. Maalesef sesimizi duyuramadık veya duymak istemiyorlar. Kızım ise gün geçtikçe eriyor. 1 hafta önce yoğun bakımdan getirdikten sonra 2 gün kızımın başında bekledim ve bu süreçte durumu hiç iyi değildi. Yine ateşi çıktı, enfeksiyonu vardı ve tekrar solunum yolu sıkıntıları olunca mecburen yine yoğun bakıma almak zorunda kaldık. Kolundaki iğne izleri kapanmadan koluna yenileri açılıyor. Çocuğum her acı çektiğinde bizi de anne baba olarak onunla o acıyı çekiyoruz. İnsanlık ölmesin bu yavrularımız geleceğimiz bir meblağ uğruna heba olmasın. Bir baba olarak evladımın yaşamasını istiyorum. Bunu hep beraber yaparsak başarabiliriz. Buradan da Çerkezköy'de bulunan iş insanlarımızdan siyasi partilerden bu süreçte Ecrin kızımıza sahip çıkıp ilacına kavuşturulmasını rica ediyorum." dedi.

“GEÇEN AY EVDE KALBİ BİR SÜRELİĞİNE DURDU, ECELLE PENÇELEŞTİK”
Ecrin bebeğin zamanla yarıştığını söyleyen Yiğit, "Sürecin 9 aylık kısmını geride bıraktık. Önümüzde sadece 3 aylık bir kısım kaldı. Valilikten sürecin uzaması yönünde talepte bulunabiliriz fakat Ecrin’in bu kadar zamanı yok. Çünkü gün geçtikçe hastalığın Ecrin’in üzerindeki baskısı çoğalıyor. Geçen ayın 14'ünde evde kalbi bir süreliğine durdu biz hastaneye yetiştirene kadar ecelle pençeleştik. Doktorlar biraz daha geç kalmamız halinde hastaneye farklı bir durum olabileceğini söyledi. Biz böyle ciddi bir hastalık ile mücadele ediyoruz. Lütfen sesimizi duyun evladım ölmesin, Ecrin yaşasın istiyorum. Evladım ile güzel bir hayat yaşamak istiyorum. İlk evladım ve tek evladım lütfen sesimizi duyun Ecrin ölmesin." dedi.