• Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
  • Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
  • Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
  • Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
  • Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
  • Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
  • Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
  • Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
  • Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
  • Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı
Çorlu Güncel

Çorlu'da Zabıta Haftası Kutlandı

  • 07 Eylül 2022
  • 639 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 196’ncı yıl dönümü ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 196’ncı yıl dönümü ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası sebebi ile Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve zabıta ekipleri vatandaşlara karanfil dağıttı, çocuklara ise çeşitli hediyeler verildi. 
ZABITA TEŞKİLATI 196 YAŞINDA 
Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar yaptığı konuşmada; “1826 yılında temeli atılan teşkilatımızın 196. Yıl dönemi kutlamak maksadıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Zabıta, Belediyelerin üniforması, halka açılan kapısı ve aynı zamanda en köklü bir teşkilatıdır. Vatandaşlarımız için düzenli bir yaşam alanı hazırlayan Belediye Zabıtası, kentsel yaşama katkı sağlayan önemli bir birimdir. Ülkemizde polis ve jandarma kadar zabıtalıkta önemli bir göreve sahiptir. Sürekli gelişen ve hızla büyüyen ilçemizde görevlerimiz de hızla artarak çoğalmaktadır. Bu görevler esnasında zaman zaman zor durumlar yaşansa bile hizmetlerimiz aksatılmadan devam etmektedir. Ülkemiz dört bir yanında mesai saatlerini göz etmeden görevini fedakârca sürdüren tüm zabıta teşkilatımızın Zabıta Haftası kutluyorum ve görevlerinde başarılarını diliyorum” dedi.
BAŞKAN SARIKURT ZABITA EKİPLERİNE GÜLER YÜZLÜ OLUN ÇAĞRISINDA BUNDU 
Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı açıklamalarda “Elbette zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Dönem dönem kurallar hatırlatıldığında memnuniyetle karşılanmıyorsunuz ancak hemşerilerimizle iletişim kurarken mümkün olduğu kadar güler yüzlü olmanızı, tebessümü eksik bırakmamanızı, her ne koşulda olursa olsun vazifemiz gereği kentimizin huzur ve sağlığı için öz veriyle çalışmaya devam etmenizi rica ediyorum. Elbette çalışan arkadaşlarımızdan ricam olduğu gibi hemşerilerimizden de bir ricam var. Az evvel anlattığım gibi bu şehirde huzurlu ve mutlu yaşamamızın en önemli prensibi kurallar hep beraber uyma gayretimizden geçiyor. Bu noktada zabıta personelimizin sizlere bir hatırlatmada bulunduğundan, bunu aynı zamanda huzurumuz için olduğunu da göz ardı etmeyerek bunları anlayışla karşılamanızı ve personelimize yardımcı olmanızı rica ediyorum.”diye konuştu.
KARANFİL VE OYUNCAK DAĞITILDI!
Yapılan konuşmaların ardından Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Zabıta Müdürü Birol Uçar ve personeli, vatandaşlara karanfil, çocuklara da oyuncak dağıttı.
İMDAT ŞAHİN