• “Okullar Açılıyor Virüse Karşı Tedbirli Olmak Zorundayız”
  • “Okullar Açılıyor Virüse Karşı Tedbirli Olmak Zorundayız”
  • “Okullar Açılıyor Virüse Karşı Tedbirli Olmak Zorundayız”
  • “Okullar Açılıyor Virüse Karşı Tedbirli Olmak Zorundayız”
Çorlu Güncel

“Okullar Açılıyor Virüse Karşı Tedbirli Olmak Zorundayız”

  • 08 Eylül 2022
  • 618 Kez Okundu

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan korona virüsle ilgili gazetemize konuşarak; “Okullar açılıyor virüse karşı tedbirleri elden bırakmamamız gerekiyor” dedi.

Geçtiğimiz aylarda artış gösteren korona virüsün şu anda düşüşe geçtiğini belirten Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan okulların açılmasıyla birlikte kalabalıkların artacağını belirtti. Sonbahar aylarının da yaklaştığına dikkat çeken Kalkan virüse karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yoğun bakım hastalarıyla ilgili de bilgi veren Dr. Ali Cengiz Kalkan hastanelerde tek tük yoğun bakım hastası olduğunu belirtti. 
DÜŞÜŞE GEÇTİ FAKAT KURALLARI ELDEN BIRAKMAYALIM
Korona virüsle ilgili gazetemize önemli değerlendirmelerde bulunan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Geçtiğimiz haftalarda yükselişe geçen Covid 19 virüsü düşüşe doğru dönmüştü. Şunu artık çok iyi öğrendik ki tedbirlerimizi dikkatimizi özellikle yaklaşan sonbahar okulların açılması, kalabalık ortamlarda bulunmamız münasebetiyle maske kullanımı, temizlik gibi kurallar artık bizim kendi ihtiyarımıza bıraktı bakanlığımız ama bizi uyararak, sağlığı bozucu ortamlarda sağlığı koruyucu tedbirler almamız şarttır. Bulaşıcılığı arttıran ortamlarda maske takmaktır, hijyenimizi bir kültür haline getirerek her zaman her yerde zaten temizlik bakımımızı yapmak zorundayız. Bunu elden bırakmamak zorundayız, aşılarımızı olmak zorundayız, buda mevsimsel grip hastalığı gibi bir düzleme inmiştir. Belli bir yaşın üzerinde ve kronik hastalığı olan hastalarımızın da aşısını yaptırması gerekmektedir” dedi. 
YOĞUN BAKIMDA YATAN TEK TÜK HASTAMIZ VAR  
Yoğun bakımlarda yatan tek tük hasta olduğunu belirten Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Yoğun bakımlarımızda servislerimizde neredeyse yatan hasta yok derecek denecek durumdayız. Yoğun bakımlarımız normal yoğun bakım hastalarımıza hizmet eder durumda ama covid yoğun bakımı diye ayırdığımız yataklarımızda hamdolsun tek tük hastamız dışında bir hastamız kalmadı. Ama şunun altını çizmek istiyorum bu hastalık dünyadan silindi gitti demek değildir, yanı başımızdadır tedbirli yaşamak durumundayız. Farklı bulaşıcılık salgınlarına izin ve yol vermemeliyiz. Bu da bizim elimizde diye düşünüyorum, en azından kendi elimizde olanları yaparsak hepimiz vazifemizi yapmış olmanın rahatlığı içerisinde oluruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN