• Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek
  • Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek
  • Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek
  • Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek
  • Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek
  • Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek
  • Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek
  • Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek
  • Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek
Çorlu Güncel

Çorlu Belediyesi'nden Okullara Destek

  • 08 Eylül 2022
  • 582 Kez Okundu

12 Eylül Pazartesi Günü başlayacak eğitim öğretim yılı öncesi Çorlu Belediyesi hem okullara hem de okula giden öğrencilere destek veriyor.

Okulların bahçe düzenlemesi, peyzaj işleri okulların boyanması gibi birçok alanda okullara destek veren Çorlu Belediyesi aynı zamanda ekonomik durumu olmayan 1000 civarında öğrenciye de hem kıyafet hem de kırtasiye malzemeleri noktasında destek veriyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt okulların açılmasına sayılı günler kala gazetemize yaptığı açıklamada, Çorlu Belediyesi’nin hem okullara hem de ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere destek verdiklerini belirtti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yıkılan okulların yapılmamasıyla ilgili de konuştu. Başkan Sarıkurt, 760 dairelik konut inşaatına başlayan TOKİ’nin okul inşaatlarını da başlatmasını belirtti.   
TOKİ 760 KONUTLUK İNŞAATLARA NASIL BAŞLADIYSA OKUL İNŞAATLARINA DA BAŞLAMALI 
Hemen hemen her meclis toplantısında ve her platformda şehirdeki okul sayısının yetersiz olduğunu gündemde tutmaya ve taleplerimizi dile getirmeye devam ediyoruz. Bu noktada şehrimizde en çok ta çocuklarımıza kuvvetli bir haksızlık oluyor, bunu gür bir sesle ifade etmeye devam edeceğiz. Bugünün şartları içerisinde katılımcı olmuyor işler bitmiyor diye değerlendirmeler var, öyle yada böyle hemen yanı başımızda TOKİ’nin 760 konutluk inşaatı başladı, o inşaatları nasıl başlatıyorlarsa okul inşatları da aynı şekilde başlatmalarını talep ettiğimizi bir kez daha sizin vesilenizle ifade etmiş olayım” dedi. 
BİNE YAKIN ÖĞRENCİYE HEM KIYAFET HEM DE KIRTASİYE DESTEĞİ VERİYORUZ
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Elbet ekonomik zorlukların içerisinden geçiyoruz, şimdi okullarımız yavaş yavaş açılmaya başlıyor, okul müdürlerimizle iletişim kurup çocuklarımıza hem kırtasiye hem de okul kıyafeti noktasında yardımcı olacak arkadaşlarımız. Yaklaşık bin öğrencimize temas edeceğimizi var sayıyorum. Yerelde de görüyorum ki hem siyasi partilerimizin hemde sivil toplum örgütlerimizin ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında katkıları var, bunları da memnuniyetle karşılıyorum. Her birine şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi. 
ÖĞRENCİ İSİMLERİNİ OKUL MÜDÜRLERİ VE ÖĞRETMENLERDEN ALIYORUZ  
“Biz mümkün olduğu kadar çocuklarımızı en iyi tanıyan okul müdürleri ve öğretmenleri dolayısıyla elimizdeki kaynağı gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesini sağlayabilmek adına Milli Eğitimde okullarımızla okul müdürlerimizle çalışmayı arzu ediyoruz” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Okulların başlamasıyla birlikte tespit edip ihtiyaç sahibi olduğu düşünülen çocuklarımıza sessizce ulaştırıyor alacağız” dedi. 
OKULLARIN FİZİKİ ŞARTALIRIYLA İLGİLİ DE DESTEĞİMİZ OLUYOR 
“Okullarımıza yönelik belli oranda okulların bahçesiyle ilgili peyzajıyla ilgili okullardaki boyalarla ilgili her yıl belli oranda okullara katkılarımız oluyor” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Şunu söylemem lazım bu düşünceyi de paylaşmam lazım okulu yapamıyorsak bari okulun ihtiyaçlarını çözecek kaynakları oraya ulaştırıyor olması lazım bakanlığımızın. Bu beklentimizi de bir kez daha ifade etmiş olayım ama çocuklar hepimizin çocukları bu okulların göreli olarak imkânları kısıtlı okul aile birliklerinin kısıtlı imkânlara sahip olduğu okullarda belediye başkanlığı olarak destek olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi.  
İMDAT ŞAHİN