• Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
  • Chp 99 Yaşında
Çorlu Güncel

Chp 99 Yaşında

  • 09 Eylül 2022
  • 698 Kez Okundu

9 Eylül 1923 yılında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü nedeniyle Atatürk Meydanı’nda tören düzenledi.

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı kuruluşlarının 99’uncu yılı sebebi ile Atatürk Meydanı’nda bulunan anıta çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş anıta çelenk sundu. Çelenk sunma Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başta olmaz üzere çok sayıda partili katıldı. 
CHP ZOR GÜNLERİN PARTİSİDİR
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı konuşmada; “CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atarak adaletin, demokrasinin, laikliğin, barışın ve kardeşliğin güvencesi olarak 99 yıldır varlığını devam ettirmektedir. CHP, eşit haklara sahip onurlu yurttaşların yaşadığı bir Türkiye’nin garantisidir. Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan CHP, zor günlerin partisidir. Bugün de zor günlerden geçiyoruz ve bugün de görüyoruz ki garibanın, haksızlığa uğrayanın, mağdur olsa da başı dik, alnı açık olanın yanında yine CHP var! Kurucu Genel Başkanımız, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi!’ İşte o eseri yaşatmaya devam edecek olan bizleriz. Bize yakışan da O’nun yolunda ilerlemeye devam etmek ve ülkemizi hep birlikte aydınlığa çıkartmaktır. Ülkemizin bu zor günlerinde yine CHP’ye ihtiyacı olduğunu biliyor ve bu partinin neferi olmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.
CHP GENÇ CUMHURİYETİ DEMOKRASİYE HAZIRLAYAN BİR PARTİDİR 
Düzenlenen törende konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ise “CHP İl ve İlçe Teşkilatları olarak bugün tüm Türkiye’de basın açıklamamızı gerçekleştiriyoruz. Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluşun partisi 99 yaşında. Bugün bu tarihi mirası coşku ile kutlamak ve Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılını hep birlikte inşa etmek kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız. CHP ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç cumhuriyeti demokrasiye hazırlayan bir partidir. Saray’a karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğini esas alan cumhuriyetimizi yeniden demokrasiyle taçlandırmak bugün daha öncelikli görevdir” dedi.
CHP, 99. KURULUŞ YILINDA ONURLU SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEDİR
Konuşmasını sürdüren Özgür Ertaş, “Cumhuriyet’in son 15 yılı tek adam rejimin talan düzeni ile geçmiştir. Milyonları yoksulluğa mahkûm eden bu yoksulluk düzeni bir avuç imtiyazcıya ciddi servet transferleri yaparak halkın tüm kaynağını küçük bir sınıfın elinde toplamıştır. Ancak umutsuzluğa yer yok. Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız. Durmaksızın çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. CHP, 99. Kuruluş yılında onurlu sorumluluğun bilincindedir. Yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline geleceğiz. Sorumluluğumuz büyük ama kararlıyız. Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine O’nun eseri olan CHP tarafından yeniden yüceltilecektir” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından törene katılan partililer, günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
İMDAT ŞAHİN