• Marmaraereğlisi'ne Bir Mega Proje Daha
  • Marmaraereğlisi'ne Bir Mega Proje Daha
  • Marmaraereğlisi'ne Bir Mega Proje Daha
  • Marmaraereğlisi'ne Bir Mega Proje Daha
Tekirdağ

Marmaraereğlisi'ne Bir Mega Proje Daha

  • 10 Eylül 2022
  • 2600 Kez Okundu

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin mega projeleri arasında yer alan Balıkçı Barınağı Projesi için büyük adım atıldı.

 

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, 32 km’lik kıyı bandında bulunan balıkçı barınaklarının turistik cazibesinin arttırılması, balık lezzetlerinin ortaya çıkarılması ve barınak alanlarının kent yaşamıyla bütünleştirilmesini içine alan çok amaçlı projelerini uygulamaya devam ediyor. Marmaraereğlisi Balıkçı Barınağı bölgenin sit alanı ilanından önce 1990’lı yıllarda belediye ve bakanlık arasında yapılan protokol ile inşa edilmiş ve deniz etkileri başta olmak üzere zamanla yıpranmış Marmaraereğlili vatandaşların gündelik ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelmiştir. Başkan Hikmet Ata’nın girişimiyle Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile yapılan görüşmeler sonucunda, konumu itibarı ile bölgenin önemli bir odak noktasında bulunan 1. derece arkeolojik sit alanı içinde yer alan Balıkçı Barınağının, ağ odalarının müze denetiminde yıkılmasında sakınca olmadığına; yeni ağ odaları yapılması talebinin, çevre düzenleme projesi kapsamında hazırlanarak sunulmasından sonra değerlendirilebileceği kararı verilmiştir. Marmaraereğlisi Balıkçı Kooperatifi ile yapılan toplantılar neticesinde alınan kararlar gözetilerek hazırlanan projede; 34 adet ağ odası, 6 adet balık satış yeri, 1 adet balıkçı kahvesi ile bunlara ait tuvalet ve mutfak bulunduğu bildirildi. 

Marmaraereğlisi’ne İtibar Kazandıracak
Projenin yakından takipçisi olan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Marmaraereğlisi’ni Trakya’nın en güzel sahil ilçesi yapma yolunda adımlarımızı bir bir atıyoruz. Hem Marmaraereğlisi’ne hem de bölgeye itibar kazandıracak önemli bir proje için daha harekete geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Balıkçı Barınağı Projemiz için balıkçı esnafımızla sık sık bir araya geldik. Projemizi kendilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yasal mevzuatları göz önünde bulundurarak hazırladık.. Bu proje ile birlikte, Marmaraereğlimizi bölgesel kalkınmada öncü bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz. Projenin yapımını en kısa sürede tamamlamış olacağız ve faaliyete geçtiğinde balıkçılarımız, ilçemiz ve bölgemiz çok güzel bir eser kazanmış olacak” dedi.

Tarihi Dokuya Hiçbir Zarar Verilmeyecek
Projenin bütününde hiçbir arkeolojik varlığa müdahalenin söz konusu olmayacağını belirten Başkan Hikmet Ata; “Barınak üzerindeki mevcut kullanımlara ilave yeni bir fonksiyon üretilmeyeceğinden, Arkeolojik Sit Bölgesi’ne herhangi bir nüfus baskısı da olmayacaktır. Minimum müdahale ile mevcut yapı yenilenecektir. Proje alanı tamamen kıyı alanında kalmaktadır. Balıkçılıkla geçinen aile işletmelerimizin varlıklarını sürdürebilmeleri, işlerini daha rahat yapabilmeleri, sosyal yaşamlarının büyük bölümünü oluşturan kahve kültürünün devamı ve vatandaşın balıkçı ile doğrudan alışveriş imkanı bulabileceği bir ortam oluşturma hedefi içerisindeyiz” dedi.