• “Doktorlar Kamuya Geri Dönüyor”
  • “Doktorlar Kamuya Geri Dönüyor”
  • “Doktorlar Kamuya Geri Dönüyor”
  • “Doktorlar Kamuya Geri Dönüyor”
  • “Doktorlar Kamuya Geri Dönüyor”
Çorlu Güncel

“Doktorlar Kamuya Geri Dönüyor”

  • 10 Eylül 2022
  • 843 Kez Okundu

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan gazetemize yaptığı açıklamada doktorların kamu hastanelerine geri döndüğünü belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamayı hatırlattığımız Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan özel hastanelere giden doktorların tekrar devlet hastanelerine geri döndüğünü belirtti. Sağlık Bakanlığının beyaz reform diye nitelediği çalışmalar sonucu doktorların geri dönüşe başladığını belirten Ali Cengiz Kalkan MHRS randevu sistemiyle ilgili de gazetemize konuştu. Tekirdağ’daki hastanelerde doktor sıkıntısı yaşanmadığını belirten Kalkan bakanlığın her iki ayda bir atama yaptığını ifade etti. 
TEKİRDAĞ’DAKİ DOKTORLARDA GERİYE DÖNÜYOR
Gazetemize konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, “Sayın bakanımızın beyaz reform diye nitelediği çalışmalar sonucu doktorların geriye dönüşü başladı. Ayrılan özel sektöre giden hekimlerimizden geriye dönüşler başlamıştır. Kamu hastanelerinden acaba ben dışarıya gitsem mi gibi düşünen hekim arkadaşlar bu düşüncelerinden vaz geçmişlerdir. Çok olumlu yansımalarını izliyoruz, gözlüyoruz, özellikle bakanlık düzleminde de geri dönüş başvurularının arttığını izliyoruz. Bunun daha hayırlı sonuçlarında olacağını hep birlikte izleyeceğiz. Tekirdağ’da da dönüşler var, son dönemde yapılan düzenlemelerde belirgin olarak önümüzdeki aylara işaret ediliyordu, doktorlarımız memnun edecek sonuçlarla karşılaştıklarını gördükten hemen sonra gerçekten bakanımızındı işaret ettiği gibi kamu hastanelerine dönüş ve buralarda bulunma arzularının arttığını gözlemliyoruz” dedi.  
BİZİM HEKİM SAYILARIMIZ HİZMET VERECEK YETERLİLİKTE 
“Bizim uzman sayılarımız hizmet verecek yeterliliktedir aynı şekilde pratisyen hekim sayılarımız, aile hekimleri sayılarımız yeterli düzeydedir” diyen Ali Cengiz Kalkan, “Her iki ayda bir bakanlığımız eksilen doktorlarımızın yerine mecburi hizmet atamalarıyla ilgili branşlarda hekimleri göndermektedir. Bu anlamda Tekirdağ Şehir Hastanemiz bölgenin tüm Trakya’nın yükünü omuzlamıştır. Her zaman büyük hastanemiz olan Çorlu Devlet Hastanesi’nde bu yükün kaldırılmasında görevini sürdürmektedir. Yani bu anlamda bizim iki ayda bir yeni atamalarla eksilen kadrolarımız tamamlanır, yeni ekipler gelir milletine olan hizmetini sürdürür. Hastanelerimizde ciddi bir sıkıntımız yok” dedi. 
MHRS RANDEVU SİSTEMİYLE İLGİLİ KONUŞTU 
Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan MHRS randevu sistemiyle ilgili konuştu: “MHRS dediğimiz randevu sisteminden muayene için randevu alamadığını söyleyen hastalarımız oluyor. Biz acil durumdaki bütün hastaların hastanelerden randevuya ihtiyaç duymaksızın boş çevrilmemelerini temin etmekteyiz. Bunun altını çizmek isterim. Ancak aciliyet gerektirmeyen durumlarda randevular bir iki günden bazen bir hafta kalabilmektedir. Bu şu demek değildir, hastalarımız mağdur ediliyor demek değildir. Çünkü Avrupa ve Amerika da birinci basamak diye tabir edilen hastalarda, aile hekimliklerinden bir sonraki 2. Basamak hekimliğine geçiş süreci iki buçuk aydır. Biz ciddi anlamda günü birlik hizmet vermekteyiz. Bir hafta sonraya randevu alan hastalarımız, sağlık hizmetinden çok hızlı hizmet aldığı için bir günlük gecikmeyi bile kendine dert edebilmektedir. Her hastamızın da hastaneleri gitmeleri doğru değildir. Öncelikle aile hekimlerimizle doğru bir süreç kurmalı daha sonra uzmanlara gitmelidir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN