• İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
  • İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı
Çorlu Güncel

İlk Ders Zilini Kaymakam Eldivan Çaldı

  • 13 Eylül 2022
  • 1362 Kez Okundu

Çorlu’da 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı kapsamında İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. Ünilever-İş Okulu’nda düzenlenen törende ilk ders zilini Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan çaldı.


2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Çorlu’da büyük bir coşku ile başladı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programının ardından kutlamalar Ünilever-İş İlkokulunda devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Türk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, Gaziler, STK Başkanları ve Temsilcileri ile veliler katıldı. Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı’nın hayırlı olması dileklerinde bulunan Okul Müdürü Fehmi Çele, tüm öğretmen ve öğrencilere başarı temennisinde bulundu.
55 BİN 264 ÖĞRENCİ VE 3 BİN 766 ÖĞRETMEN DERS BAŞI YAPTI!
Çorlu genelinde eğitime başlayan öğretmen ve öğrenci sayılarını veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “5 Eylül itibarı ile tüm öğretmenlerimiz ve iki sınıf düzeyinde başlayan eğitim öğretim 12 Eylül itibarı ile 133 okul, 55 bin 264 öğrenci, 3 bin 766 öğretmen ile eğitim-öğretimime başlamanın sevincini yaşıyoruz. Bu eğitim öğretim yılının başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanları ve paydaşları için sağlıklı huzurlu ve başarılı geçmesini diliyorum. Okulların tatil olduğu tarihten itibaren her bir okulumuz bakanlığımızın destekleriyle ve Okul Aile Birliklerinin katkıları ile okullarını yenileyerek öğrencilerimize daha güzel eğitim ortamları hazırlamak adına hazırlıklarını tamamlamışlardır. Eğitim bir ekip çalışması olduğu anlayışı ile hep birlikte hazırlık çalışmalarında gayret sarf eden Şube Müdürlerimize, Okul idarecilerimize, Okul Aile Birliği üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
ÇORLU’NUN LYS VE YKS SINAVLARINDA BAŞARILARINI ANLATTI 
2021-2022 Eğitim Öğretim yılı verilerini törene katılan davetlilere aktaran Çorlu ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “İlçemizde Erasmus projeleri kapsamında 16 okulumuz yurt dışı hareketlilik çalışmalarını tamamlanmıştır. 7 okulumuzun programları bu yıl da devam etmektedir. 5 Meslek Lisemizin 4’ünün mesleki akreditasyon işlemlerini tamamlamıştır. Okullarımız E-Twinig projesi kapsamında 160 projeyi uygulamış, Teknofest programında 77 müracaatın 12’sini finale kaldığı TÜBİTAK projelerimizde 209 projemizin bulunduğu, yine TÜBİTAK Ortaokul düzeyinde uygulanan proje programı kapsamında İlimizden katılım hakkı kazanan 10 okulunun 7’sinin ilçemizden olduğunu belirtmek istiyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ilçemizde bulunan Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler birimi ile birlikte 3 bin 847 velimize okullarımızda eğitimler verilmiş, sağlık, okul güvenliği ve kişisel gelişimleri konusunda velilerimiz bilgilendirilmiştir. Okullarımızda eş zamanlı olarak ‘Hoş bulduk’ projesi kapsamında 852 ev ziyareti gerçekleştirmiş, Okul-Aile işbirliği güçlendirilmiştir. Yapılan LGS sınavında Türkiye genelinde 48 İlde 193 öğrenci tam puana ulaşabilmiştir. İlimizde de tam puana ulaşan 3 öğrencinin 2’si ilçemiz öğrencilerinden olmuştur. YKS Sınavına ülkemiz genelinde 3 milyon 8 bin 287 öğrenci girmiştir. İlçemiz öğrencilerinden 6 öğrencimiz ilk binde, 22 öğrencimiz ilk 5 bin, 38 öğrencimiz ilk 10 bin ve 127 öğrencimiz ilk 50 bine girme başarısını göstermiştir” diye konuştu.


EĞİTİM ŞEHRİ ÇORLU!
Yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Hüseyin Erdoğan, “Yeni Eğitim ve Öğretim Yılımıza da ‘Bir işten yoruldum mu diğer bir işe başla. İlkesiyle ve iki günü eşit olanın zararda olduğu anlayışıyla durmadan, yorulmadan, çalışmanın azmi ve gayreti ile iddiamız olan ‘Eğitim Şehri Çorlu’ için tüm eğitim çalışanları olarak iddiamız kadar çalışmak, elimizden geleni en iyi şekilde gerçekleştirmek gayreti içerisinde olacağız. Biliyoruz ki bir iddiaya inanıyor iseniz o inanç imkân bulur. Bunun karşılığında çalışırsanız mümkün kılınır ve kader gayrete âşıktır. Bu anlayışla Baş Öğretmen Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar!’ Bizler de durmadan yorularak, gayret ederek muasır medeniyetler yolunda en önde ve öncü olmak için görevlerimizi yerine getirme sorumluluğunda olacağız. Şehrin yüzde 90’ı ile doğrudan, tamamı ile dolaylı olarak ilgili olan eğitim sürecinde Okul-Aile işbirliğini en üst düzeyde gerçekleştirerek evlatlarımıza iyi bir gelecek hazırlama gayreti içerisinde olacağız. Yeni ders yılının, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve şehrimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI 
Yapılan konuşmaların ardından İlkokul 4. Sınıf öğrencileri, aralarına yeni katılan 1. sınıfı öğrencilerine “Hoş geldiniz” çiçeği takdim etti.  Daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, dans ve folklor gösterilerinin ardından öğrenciler ders başı yaptı.
KAYMAKAM ELDİVAN EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ 
Yapılan gösterilerin ardından Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, yeni dönemin tüm eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulunarak ilk ders zilini çaldı. Daha sonra okulda akıl zeka oyunları sınıfı ve matematik atölyesi sınıflarının açılışı yapıldı. 
İMDAT ŞAHİN