• Okullar Açıldı, Otobüsler Yine Tıklım Tıklım!
  • Okullar Açıldı, Otobüsler Yine Tıklım Tıklım!
Çorlu Güncel

Okullar Açıldı, Otobüsler Yine Tıklım Tıklım!

  • 16 Eylül 2022
  • 580 Kez Okundu

Okulların açılmasıyla birlikte ulaşım sorunu yine Çorlu’nun gündemine geldi. Sabah saatlerinde veğ akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk öğrencileri ve vatandaşları çileden çıkardı.

Geç gelen otobüsler nedeniyle duraklarda yolcuların sayısı artıyor, otobüslerin gelmesiyle birlikte birkaç duraktan sonra otobüsler doluyor. Diğer duraklara dolu olarak gelen otobüslere binmek neredeyse imkansız hale geliyor. Diğer otobüsü beklemek zorunda kalan öğrenci ve vatandaşlar onlarca dakika durakta beklemek zorunda kalıyor. 
OTOBÜS SAYILARI YETERSİZ 
Duraklara geç gelen otobüslere tepki gösteren vatandaşlar, “Otobüsler maalesef geç geliyor, birkaç durakta dolan otobüs diğer duraklardan yolcu alamıyor. Çorlu’da maalesef otobüsler yetersiz. Çorlu’da sadece otobüslerle ulaşım sağlanıyor, her gün sabah ve akşam büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yetkililerin bu konuda gerekli girişimlerde bulunmasını istiyoruz” dedi. 
ÖĞRENCİLER OKULA GEÇ KALIYOR 
Sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle otobüse binemeyen öğrenciler mecburen diğer otobüsü beklemek zorunda kalıyor. Geç gelen otobüsler nedeniyle okula geç kalan öğrenciler artık ulaşım sorunu yaşamak istemediklerini belirtti. Gazetemize konuşan öğrenciler, “Otobüsler okullar açıldığı zaman maalesef tıklım tıklım oluyor. Gelen otobüslere dolu olduğu için binemiyoruz ve okula geç kalıyoruz. Bu durumun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor” dedi. 
BAZI OTOBÜSLERİN KLİMALARI ÇALIŞMIYOR 
Bazı otobüslerin kliması çalışmazken kimi vatandaşlar otobüslerde baygınlık geçiriyor. Gazetemize konuyla ilgili bilgi veren vatandaşlar, “Bazı otobüslerin klimaları çalışmıyor. Çalışmadığı zaman özellikle sıcak havalarda nefes alamıyoruz. Çünkü otobüsler ağzına kadar dolu, geçtiğimiz gün bir kadın yolcu otobüste klimalar çalışmadığı için baygınlık geçirdi yol kenarında indirmek zorunda kaldı. Bu otobüsleri Çorlu Halkı hak etmiyor. Yetkililer lütfen önlem alsın” dedi. 
İMDAT ŞAHİN