• Kaza Bağıra Bağıra Geldi!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geldi!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geldi!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geldi!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geldi!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geldi!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geldi!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geldi!
  • Kaza Bağıra Bağıra Geldi!
Çorlu Güncel

Kaza Bağıra Bağıra Geldi!

  • 21 Eylül 2022
  • 897 Kez Okundu

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte tren yolculuğuna ilgi giderek artıyor. Çorlu tren istasyonuna gelen vatandaşlar şehir merkezine ulaşmakta büyük zorluklar yaşıyor. Geçtiğimiz gün genç bir bayan tren yolundan otobüs durağına çıkarken araba çarparak ağır yaralandı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü akşam saatlerinde Hıdırağa Mahallesi Çorlu - Ergene yolu tren istasyonu mevkiinde, Ergene istikametine seyreden araç 18 yaşındaki Ceren S.’ye çarptı. Ceren S.’nin Uzunköprü’den trenle Çorlu’ya ablasına geldiği ve tren istasyonundan ayrıldıktan kısa süre sonra şehir içi servislerine binmek için yaya olarak karşıdan karşıya geçerken kaza geçirdiği öğrenildi. Avrupa Yakası Gazetesi olarak birçok defa tren yolunda yaşanan sorunları gündeme taşımış olmamıza rağmen tren yoluyla ilgili hala bir adım atılmaması vatandaşların da tepkisine neden oluyor. 
ŞEHİR MERKEZİNE GİTMEK İÇİN KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN ARABA ÇARPTI 
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden Çorlu’ya ablasını ziyaret etmek için gelen Ceren S. Trenden indikten sonra şehir merkezine gitmek için Çorlu Ergene yoluna çıktı, karşıdan karşıya otobüs durağına geçmek isteyen Ceren S. Araba çarpması sonucu ağır yaralandı. Kazaların meydana geldiği Çorlu Tren Yolunda özellikle akşam saatlerinde vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. 
TRENLE YOLCULUĞA İLGİ ARTTI 
Akaryakıt fiyatlarının artması otobüs firmalarındaki bilet ücretlerinin artmasıyla birlikte tren yolculuğuna ilgi de artıyor. Vatandaşlar otobüs yerine trenle seyahat etmeye tercih ederken Çorlu’dan tren istasyonuna gidiş gelişlerin zor olmasını tepki gösteriyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Tren yolculuğuna ilgi arttı fakat gidip gelmek büyük sıkıntı. Çorlu’daki yetkililerin bu durumu görüp tren istasyonuna gidiş gelişlerin kolaylaştırılmasını bekliyoruz” dedi. 
NE YOLLARI DÜZGÜN NE DE AYDINLATMASI VAR 
Hıdırağa Mahallesi İstasyon Caddesi’nde bulunan yolun bozuk olmasına tepki gösteren vatandaşlar Çorlu Tren İstasyonu’na giden yollarda aydınlatmalarında olmadığını belirterek karanlıkta büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Tren yolunda ne doğru düzgün yol var ne de aydınlatma var. Gece karanlığında insanlar önünü zor görerek şehir merkezine çıkmaya çalışıyor. Bu konuda yetkililer neden bir adım atmıyor. Tren istasyonu yolu kendi kaderine terk edildi” dedi. 
OTOBÜSLER NEDEN İSTASYONA KADAR İNMİYOR 
Çorlu Ergene arasında hizmet veren otobüs ve minibüslerin neden tren istasyonuna kadar girmediğini soran vatandaşlar gazetemize konuşmaya devam etti. “Çorlu’dan Ergene’ye giden otobüs ve minibüslerin hiçbiri maalesef istasyona inmiyor. En azından istasyonun oraya kadar inseler insanlar bu şekilde yola çıkıp kazaya karışmayacaklar. İstasyondan binip direk şehir merkezine çıkacaklar” dedi. 
UYARMIŞTIK, KAZA MEYDANA GELDİ!
Avrupa Yakası Gazetesi olarak tren yolunda yaşanan sorunları gündeme taşımış yetkilileri uyarmıştı. Geçtiğimiz Pazartesi günü yaşanan trafik kazasından sonra vatandaşların tepkisi daha da arttı. Tren yoluyla ilgili yaptığımız haberde “Çorlu Tren İstasyonu Yolu, Tehlike Saçıyor” başlığını atmıştık. Yetkililerin hiçbir adım atmaması sonucu yaşanan trafik kazası büyük tepkiye neden oldu. Vatandaşlar en azından bundan sonra tren yoluyla ilgili gerekli adımların atılmasını istedi. 
İMDAT ŞAHİN