• “Yayalaştırma Yakın Zamanda Olmayacak”
  • “Yayalaştırma Yakın Zamanda Olmayacak”
  • “Yayalaştırma Yakın Zamanda Olmayacak”
  • “Yayalaştırma Yakın Zamanda Olmayacak”
  • “Yayalaştırma Yakın Zamanda Olmayacak”
  • “Yayalaştırma Yakın Zamanda Olmayacak”
  • “Yayalaştırma Yakın Zamanda Olmayacak”
Çorlu Güncel

“Yayalaştırma Yakın Zamanda Olmayacak”

  • 29 Eylül 2022
  • 643 Kez Okundu

Çorlu’da Omurtak Caddesi’nin yayalaştırma projesiyle ilgili gazetemize konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yakın zamanda yayalaştırmanın olmayacağını belirtti.



Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un seçim projelerinden biri olan Omurtak Caddesi’nin yayalaştırma projesi Çorlu’da tartışılmaya devam ediyor. 10 gün boyunca açık kalan Kitap ve Kırtasiye Fuarı kapsamında trafiğe kapatılan Omurtak Caddesi’yle ilgili konuşan Başkan Sarıkurt yakın zamanda yayalaştırmanın söz konusu olmadığına vurgu yaptı. Kitap Fuarını uzun tutulması yayalaştırma projesi için bir adım mı soruları sorulurken Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt son noktayı koydu. Yakın zamanda yayalaştırma projesinin hayata geçmeyeceğini belirten Başkan Sarıkurt esnafın ekonomik zorluklar içinde olduğuna vurgu yaptı. 
ŞEHİRCE BİR TECRÜBE ELDE ETMİŞ OLUYORUZ
Gazetemize konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Yıllardır kitap fuarımız oluyor, bu kitap fuarımız çoğunlukla AVM’nin içinde gerçekleşiyordu, biz bu yıl Omurtak Caddesi ve Kumyol Caddesi’ndeki esnaflarımızın şehir merkezinde hareketlilik taleplerini de dikkate alarak kitap fuarımızı şehrimizin merkezinde nüfusumuzun önemli bir çoğunluğunun da yürüyerek gelebileceği bir alana getirdiğimizi düşünüyoruz. Elbette belediye başkanlığı olarak her yaptığımız işin ardından olumlu değerlendirmeleri olanda olumsuz değerlendirmeleri olanlarda oluyor. Bu çalışmanın neticesinde trafiği kapattığımız anda neleri yaşadığımızı da görebilme imkânımız oldu, ben ilk gün esnafımızı ziyaret ettim, büyük çoğunlukla büyük bir memnuniyet ifade edilmişti, sonra kapattıktan sonra yaşadıklarını öğrenebilmek içinde ziyaret ettim, her iş kolunda aynı neticeyi doğurmamış trafik kapandığında kuyumcu arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu memnun olmadığını ifade etti. Gözlük optikçi arkadaşlarımızdan biri iyi oldu derken biri kötü oldu yorumunu yaptı. Buradan şehirce de bir tecrübe elde etmiş oluyoruz” dedi. 
MEMNUN OLANDA VAR, OLMAYANDA!
“Omurtak Caddesi kapalı olsa nasıl olur, nasıl neticeler doğurur, trafik Atatürk Bulvarına yönlendirildi, servisler, hem okul servisleri hem de işçi servisleri arkadaşlarımızın buna yönelik bir değerlendirmeleri oldu” diyen Başkan Sarıkurt konuşmasını sürdürdü: “Sınırlı süreli bir etkinliğimiz bu. Şehir merkezinde yapınca niye şehir merkezinde yaptın diye eleştirenler oluyor, Önerler tarafından yapınca neden orda yapıyorsunuz diyenler oluyor, sonuç itibariyle burada yapmak konusunda iradeyi ortaya koyduk. Doğurduğu neticeleri inceliyoruz. Sonrada raporlayacağız. Orda elde ettiğimiz tecrübeyle fikirlerimizin doğruluğu veya yanlışlığı neler yapılabileceği üzerinde değerlendirmeler yapıyor olacağız” dedi. 
KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRME YAPIYORUZ, NOTLARIMIZI ALIYORUZ
Konuşmasını sürdüren Başkan Sarıkurt, “Vatandaş tarafından sokakta yürürken memnun esnafın bir kısmı memnun bir kısmı memnun değil, servis şoförlerimizin önemli bir kısmının memnun olmadığını görüyorum. Bunun çözümünün ne olabileceği noktasında düşünmemiz gerekiyor olmamız lazım. Omurtak Caddesini yakın zamanda kapatmak gibi bir değerlendirmemiz olmayacak. Ekonomik şartların bu kadar sıkıntılı olduğu bir dönemde esnafın daha fazla rahatsızlık yaşamasını arzu etmiyorum. Ama buradan bir tecrübe ediniyoruz şehirce, biz notlarımızı iyi alıyoruz” ifadelerine yer verdi. 
İMDAT ŞAHİN