• Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlanacak
  • Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlanacak
  • Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlanacak
Çorlu Güncel

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlanacak

  • 29 Eylül 2022
  • 599 Kez Okundu

Çorlu İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu 2022 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.


Çorlu İlçe Müftülüğünde 2022 yılı Camiler ve Din görevlileri haftası etkinlik programı düzenlendi. Düzenlenen toplantı da Mevlüt Haliloğlu Cami ve Din Görevlileri haftası nedeniyle müftülüğün yapacağı programları anlattı. Haliloğlu güncel konularla ilgili de gazetecilere bilgiler verdi. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılacak olan Çorlu’da Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri haftası dolu dolu kutlanacak. 
"BURADA CAMİLERİMİZİN ÖNEMİNİN ALTINI ÇİZMEK İSTİYORUM”
1-7 Ekim arasında birçok kesime hitap eden etkinlikler düzenleneceğini belirten Çorlu Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;" Bugün burada Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftasını icra etmek için sizleri ağırladık. Bu haftanın asıl gayesi camilerimizin kutsallığının altını çizmek. Çünkü camiler bizim dinimiz için ibadet yeri, öğrenim yeridir.  Cemaatle namazı ve hayratı öven hadislerini temel alan İslâm dini mimarisi, ilk mabet Kâbe ve ilk mescit Kuba Mescidi ile başlamış, Mescid-i Nebevî ve benzerleriyle devam ederek yayılmış ve günümüze kadar gelmiştir. Öyle ki bütün Müslüman devletlerinde ibadethanelere büyük önem verilmiştir. Biz de bu sebeptendir ki kutsal olan camilerimize büyük ehemmiyet vermekteyiz” dedi. 
ÇORLUDA 5 BİN KİŞİYE BİR CAMİ DÜŞÜYOR
“Çorlu, cami bakımından yetersiz. Resmi rakamlara göre 285 bin nüfusumuz var. Fakat bu rakamın çok üstünde bir nüfusa sahip olduğumuzu biliyoruz ve camilerimizin yetersiz olduğunu dile getiriyoruz” diyen Mevlüt Haliloğlu, “Tekirdağ'a baktığımız zaman 2500 kişiye 1 cami düşüyor. Çorlu’da 5 bin kişiye bir cami düşüyor.  Bilhassa Çorlu park ve Hatip Mahallesi'nde cami ihtiyacımız var. Camilerimiz de hayırseverler yapıyor. Buradan da sizlerin vesilesiyle hayırseverlerimize sesleniyorum. Fakat biz camilerimizi taleplere ve nüfusa göre inşa etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle Çorlu'da cami eksikliği var diyebiliyoruz” dedi. 
"BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLİYORUZ"
Gençlerimiz bizler için çok önemli. Bizim amacımız her din görevlisinin kişi başına 10 çocuğa manevi olarak dokunabilmesidir. Bizim için hem okul, hem cami çok ehemmiyetlidir. Din ve fen eğitimi tek gayemizdir. Bizim amacımız huzurlu, güvenirli bir toplumda yaşamaktır. Bu ve bunun gibi birçok konuya dikkat çekmek için 2022 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle birçok etkinlik düzenliyoruz” dedi. 
"ETKİNLİKLERE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR"
Etkinlikleri sıralayan Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “Konferans: Peygamberimiz, Cami ve İrşat Konuşmacı: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım Tarih:30 Eylül 2022 Çarşamba Saat 19.30 Yer: Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılacak. bu hafta boyunca kurum ziyaretleri yapacağız, Kuran Ziyafeti ve Hatim duaları olacak, ortaokul ve liselerde konferanslar olacak, üniversite gençleri ile sabahın namazı buluşması yapılacak. 07 Ekim tarihinde Mevlid Kandili programı olacak. Huzurevi ziyareti gerçekleştireceğiz, hastane ziyaretlerimiz olacak, Emekli din görevlilerini ziyaret edeceğiz. Vefat eden din görevlileri, şehir ve gazi yakınlarını ziyaret edeceğiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN