Çorlu Güncel

"Her Zaman Öncelik Yayadadır"

  • 29 Eylül 2022
  • 583 Kez Okundu

İçişleri Bakanlığı'nca 81 il ve ilçelerde düzenlenen “Yayaya Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu” etkinliği bugün Çorlu'da Hürriyet Mahallesi'nde gerçekleştirildi.



Çorlu Ticaret Sanayi Odası İlkokulu ve Şahinler Ortaokulu yaya geçidi arasında düzenlenen etkinliğe Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, okul müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katılım sağladı. Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan öğrencilerle birlikte yaya geçidinden karşıdan karşıya geçti. Kaymakam Eldivan aynı zamanda yaya geçidi kırmızı çizgimizdir diyerek yaya geçidini fırça ile boyadı. 
Öğrenciler Ellerinde Bayraklarla Yaya Saygı Diye Bağırdı 
Sürücülerin dikkatini çekmek ve yayanın öncelikli olduğunu göstermek için düzenlenen etkinlikte öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla ve "yayaya saygı sloganlarıyla" yaya geçidinden geçerek sürücülere trafikte yaya önceliğinin bilincini aşıladı. Çorlu Kaymakamı Eldivan, İlçe Jandarma Komutanı Türk, Emniyet Müdürü Tabak ve Başkan Yardımcısı yaya önceliğine dikkat çekmek yaya geçidinin bir şeridini kırmızıya boyadı. 
“Yayaya Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu”
Yayanın her zaman öncelikli olduğunu ifade eden Çorlu Kaymakamı  Mustafa Eldivan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;" Yaya bizler için çok önemli. Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı bu konuda birçok etkinlik düzenledi. Yayanın önceliğine dikkat çekmek için kırmızı çizgi dönemi başladı. Öyle ki birçok sürücümüz de bilinçlendi. Bizler de bugün burada İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği 'Yayaya Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu" etkinliği adı altında sürücülerimizi bir kez daha bilinçlendirmek için öğrencilerimizle birlikte yaya geçidinden geçtik. Ellerimizle bayrakla ve yayaya saygı sloganıyla vatandaşlarımıza yaya öncelliğinin dikkatini aşıladık. Bu tür etkinliklerimiz her zaman devam edecek. Herkese teşekkür ediyor, trafikte yayanın önceliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum" şeklinde konuştu.
İMDAT ŞAHİN