• Ergene Ekmek Fabrikası Açıldı
  • Ergene Ekmek Fabrikası Açıldı
  • Ergene Ekmek Fabrikası Açıldı
  • Ergene Ekmek Fabrikası Açıldı
  • Ergene Ekmek Fabrikası Açıldı
  • Ergene Ekmek Fabrikası Açıldı
Edirne

Ergene Ekmek Fabrikası Açıldı

  • 31 Ekim 2022
  • 7561 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından kurulan Halk Ekmek Fabrikasının açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Tekirdağ’da ki belediyeler içerisinde halk ekmek fabrikası ile üretim yaparak vatandaşlara ucuz ekmek imkanı sunan Ergene Belediyesinin Halk Ekmek Fabrikası açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Düzenlenen açılışa CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 
SAATTE 2 BİN 70 EKMEK ÜRETİLİYOR
Düzenlenen açılıştı Halk Ekmek Fabrikası hakkında bilgiler veren EBSAN Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Durmaz, “Maliyetlerin her geçen gün arttığı ülkemizde ekmek gibi en temel ihtiyaç maddemizin en ekonomik, lezzetli ve sağlıklı ulaştırılması için halkımızın yanında olduk. Bu fırın da bunun en güzel örneklerinden biridir. Halk Ekmek Fırınımız, 1993 yılından beri hizmet vermektedir. İlçe olduktan sonra ne yazık ki teknolojik alanda eksiklikler olmuştur. Tesisimizde döner arabalı fırın ve otomatik borulu olmak üzere iki farklı teknoloji kullanılmaktadır. Otomatik borulu fırında saatte 1440 adet, döner arabalı fırında da 630 adet olmak üzere saatte 2 bin 70 adet ekmek üretimi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra ambalajlı küçük yani rol ekmek sistemi de mevcuttur. 6 mahallemizde 7 ekmek satış büfemizde günlük 9 bin 500 ekmek satışı gerçekleştirmekteyiz. Önümüzdeki günlerde bu sayıyı da arttırmayı hedefliyoruz. En sağlıklı, en ucuz ve en kaliteli ekmeği üretmeye çalışıyoruz. Piyasada ekmeğin satışı 4,5 TL olmasına rağmen satış büfelerimizde 3 TL’den halkımıza sunmaktayız” dedi.
2023 YILI TARİHİ HİZMET YILIMIZ OLACAK
Sosyal projelerde Ergene Belediyesinin her zaman öne çıktığını belirten Ergene Belediye Başkanı  Rasim Yüksel, “Bugün bir tarihi projemizi hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimizden bugüne kadar yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. 2023 yılında kimse Ergene’de yol sorununu konuşmayacak. Bu yüzden sizlerden aldığımız güç ile çalışmaya devam ediyoruz. 6 ayda 6 projemizi hizmete açtık. Bugün de tarihi projemizi hizmete sunuyoruz. Sosyal projelerde Ergene Belediyesi her zaman öne çıkmıştır. Her mahallede iddialı projelerimiz var. 2023 yılı tarihi hizmet yılımız olacak” diye konuştu.
ERGENE İÇİN VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ!
Düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ise “Ergene için verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Zor günlerden geçtik. Pandemi bütün seçilmişlerin hizmetleri konusunda aksamalara neden oldu. Bu süre sonunda ne kadar yarım kalan işlerimiz var ise onları tamamlamak için çalışacağız. Böyle bir tesisi ilçemize kazandıran Rasim Yüksel ve ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı.
EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM
Son olarak konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk yine bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından anılmadı. Buradan o koltukta oturan Diyanet İşleri Başkanını kınıyorum ve o koltukta seni oturtmayacağız diyorum. İçim acıyarak sert bir sözle girdim ama artık yeter. Halk Ekmek Fabrikamız ilçemize, başkanımıza ve ekibine hayırlı olsun. İhracatımız arttı deniliyor ama cari açık rekor üstüne rekor kırıyor. Böyle bir günlerde Ergene Belediyesi Başkanı Rasim Yüksel ve ekibi ekmeğe el uzatarak ucuz bir şekilde halkımıza sundu. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Açılış kurdelesinin kesiminin ardından törene katılan davetliler, hep birlikte tesisi gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.