• Artık Pazar Çantası Dolmuyor!
  • Artık Pazar Çantası Dolmuyor!
  • Artık Pazar Çantası Dolmuyor!
  • Artık Pazar Çantası Dolmuyor!
  • Artık Pazar Çantası Dolmuyor!
  • Artık Pazar Çantası Dolmuyor!
Çorlu Güncel

Artık Pazar Çantası Dolmuyor!

  • 01 Aralık 2022
  • 631 Kez Okundu

Fiyatların günden güne arttığı Çorlu’da vatandaşlar artık Pazar çantasının dolmadığını belirterek duruma tepki gösterdi.



10 liranın altında sebze ve meyvenin bulunmadığı Pazar yerinde vatandaşlar artık, bir kilonun üzerinde sebze ve meyve alamıyor. Pazar çantasının dolması için yaklaşık 400-500 lira harcama yapılması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar biran önce fiyatların ucuzlamasını istedi. Kışlık sebze ve meyvelerde bile fiyatlar 10 liranın altında olmazken, zam şampiyonu ise 15 lirayla limon oldu. Ispanağın kilosu 15 lira ile 25 lira arası olurken, lahananın bir demeti ise 20 lira civarında satılıyor. 
ÇOĞU VATANDAŞ PAZAR ÇANTASI BİLE GETİRMİYOR
Bazı vatandaşlar Pazar çantasıyla gelirken bazı vatandaşlar ise Pazar çantası bile almıyor. Poşetle alışveriş yapan vatandaşlar 4-5 çeşit ürün aldıktan sonra pazardan ayrılıyor. Soğanın kilosu 10 lira olurken, 2 kilo 3 kilo soğan alan vatandalar sadece soğana 20-30 lira para veriyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Artık Pazar çantasıyla pazara gelmiyoruz, 3-4 poşet ürün alıp gidiyoruz. Bir Pazar çantasının dolması yaklaşık 500 lira civarında oluyor. Yazık çok yazık nasıl geçineceğiz bilemiyoruz” dedi. 
PAZAR ÇANTASI YAKLAŞIK 500 LİRAYA DOLUYOR 
Sebze ve meyvesini eksiksiz almaya çalışan vatandaşlar Pazar çantasının yaklaşık 500 liraya dolduğunu belirtti. Çoğu vatandaşın sebze aldığını meyveye para dahi kalmadığını belirten vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Pazar çantası yaklaşık 500 liraya doluyor. Çoğu insan meyve dahi alamıyor, meyve almadan evine gidiyor. Sadece birkaç parça sebze alıyor, soğan, patates, ıspanak pırasa bunları alıyor. Onun dışında aldığı bir şey yok. İnsanlar artık 10 kere düşünerek alışveriş yapıyor” dedi. 
ÇOĞU VATANDAŞ MEYVENİN TADINI UNUTTU 
Sebzesini alan vatandaşlar meyveye para kalmayınca meyve almadan evine dönüyor diyen vatandaşlar fiyatların biran önce düşmesini istedi: “Maalesef çoğu vatandaş meyve almadan evine gidiyor kimi vatandaşlar sadece çocukları için meyve alıyor. Özellikle muz, nar gibi meyvelere bakan yok, sadece elma ve portakal alabiliyor o da birer kilo alabiliyor. Yazık günah tarım ülkesinde bu fiyatların bu halde olması kabul edilemez” dedi. 
İMDAT ŞAHİN