• Yargı Süreci Başladı
  • Yargı Süreci Başladı
  • Yargı Süreci Başladı
  • Yargı Süreci Başladı
Çorlu Güncel

Yargı Süreci Başladı

  • 01 Aralık 2022
  • 1133 Kez Okundu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından konut ve ticari alana çevrilmek istenen eski askeri lojmanlarının olduğu yere Çorlu Belediyesi itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren müdürlük itirazı reddetti, belediye konuyu mahkemeye taşıdı, mahkeme süreci başladı.


Çorlu’da Nusratiye Mahallesi Çardaklı Çeşme Sokak üzerinde bulunan 10 dönümlük yeşil alan yıllardır atıl bekliyordu. Okul yapılması planlanan 10 dönümlük alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından Temmuz Ayı içerisinde plan değişikliği askıya çıkarılarak, alan ticari ve konut alanına çevrilmek istendi. Askı sürecinde Çorlu Belediyesi karara itiraz etti. Kararı değerlendiren müdürlük Çorlu Belediyesi’nin itirazını reddederek, plan değişikliğini onayladı. Konunun peşini bırakmayan Çorlu Belediyesi Tekirdağ 2. İdari Mahkemesi’ne kararın iptal edilmesi yönünde dava açtı. Mahkeme süreci başlayan 10 dönümlük alanla ilgili son kararı Tekirdağ 2. İdari Mahkemesi verecek. 
ASKERİ LOJMANLAR 2018 YILINDA YIKILMIŞTI
Uzun yıllar askeri lojman olarak kullanılan alandaki lojmanlar 2018 yılında yıkılmıştı. Yıkıldıktan sonra yaklaşık 4 yıldır boş duran alanla ilgili farklı projeler geliştirildi. Park olması ve okul olması yönünde fikirler öne sürülen alanla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü geçtiğimiz Temmuz Ayı’na plan değişikliğini askıya çıkartarak alanın konut ve işyeri olması yönünde adım attı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün bu kararına Çorlu Belediyesi itiraz etti. 
OKUL BEKLENİRKEN, KONUT VE İŞYERİ YAPILMAK İSTENİYOR
Nusratiye Mahallesi’nde bulunan 10 dönümlük alana okul yapılması beklenirken alanın bir anda konut ve ticari alana çevrilmesi her kesimin tepkisini çekti. Bölgede yaşayan vatandaşlar ve yetkililer bölgeye okul yapılmasını isterken konut ve ticari alana çevrilmesi şaşkınlık yarattı. Askeri lojmanların 2018 yılında yıkılmasıyla boş kalan arazinin okul yapılacağı yetkililer tarafından dile getirilmişti. Okul yapılması beklenen arazinin Tekirdağ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından plan değişiklikleriyle birlikte konut ticari alana çevrilmesi itirazın reddedilmesiyle kesinleşti.
BELEDİYE KONUYU MAHKEMEYE TAŞIDI 
Tekirdağ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yaptığı konut ve ticari alan plan değişikliğine askı sürecinde itirazda bulunan Çorlu Belediyesi’ni itirazı reddedildi. Çorlu Belediyesi’ne yazılan yazıda “Bakanlığımızca yapılan inceleme neticesinde anılan itirazlar uygun bulunulmamıştır” ifadelerine yer verildi. Çorlu Belediyesi’de kararı mahkemeye taşıdı, Tekirdağ 2. İdare mahkemesine dava açıldı. Dava süreci devam ediyor. 
MAHKEMENİN KARARI BEKLENİYOR 
Çorlu Belediyesi’nin kararı mahkemeye taşımasıyla birlikte Tekirdağ 2. İdari Mahkemesi davayı kabul ederek süreci başlattı. Mahkeme süreci devam ederken teknik incelemeler ve bilirkişi incelemeleri yapılacak. Plan değişikliğine itiraz eden Çorlu Belediyesi süreci yargıya taşıdı. Yargının vereceği karar doğrultusunda 10 dönümlük alanın akıbeti belli olacak. 
İMDAT ŞAHİN