• Türsab Trakya Btk'dan Edirne Ziyareti
  • Türsab Trakya Btk'dan Edirne Ziyareti
  • Türsab Trakya Btk'dan Edirne Ziyareti
  • Türsab Trakya Btk'dan Edirne Ziyareti
  • Türsab Trakya Btk'dan Edirne Ziyareti
Çorlu Güncel

Türsab Trakya Btk'dan Edirne Ziyareti

  • 02 Aralık 2022
  • 572 Kez Okundu

TÜRSAB Trakya BTK Başkanı Egemen Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri bölge ziyaretleri kapsamında Edirne'de ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Edirne Bulgaristan Konsolosluğu'na ziyarette bulunan heyet burada Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov'u makamında ziyaret etti.  İki ülke arasındaki turistik ilişkileri geliştirme, vize konusunda iyileştirme ve seyahat acentalarının taleplerini görüştükleri bir toplantı gerçekleştirildi. Daha sonra Edirne İl Kültür Turizm Müdürlüğü ziyareti gerçekleştirildi. Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk ile yapılan görüşmede Edirne'nin tanıtım çabalarında bütünleşik yaklaşımın benimsenmesine yönelik eşgüdüm içerisinde çalışılması hususunda görüş birliğine varıldı.
VALİLİK VE BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZİYARET EDİLDİ 
Bir sonraki ziyarette Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan makamında ziyaret edildi. Daha önceki yıllarda Edirneyi Keşfet mottosuyla birçok kez TÜRSAB Üye acentalarına info programı yapan ve şehrin tanıtılmasına katkı veren iki kurum arasındaki çalışmaların devam etmesi hususunda görüşmelerde bulunuldu. Yeni dönemde yapılacak olan projeler hususunda kararlar alındı. Edirne Turizminin gelişmesi, şehre daha fazla Türk ve Yabancı turistin gelmesi adına oluşturulan işbirliğinin güçlü bir şekilde devam edeceği ifade edildi. Heyetin son ziyareti Edirne Valiliği oldu. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık makamında ziyaret edildi. Valiliğin bölgedeki turizmin gelişmesi adına yapılan ve yapılacak olan yeni çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 
EDİRNE TARİH KOKAN GASRRONOMİ VE TURİZM ŞEHRİ 
Ziyaretler hakkında açıklamada bulunan TÜRSAB Trakya BTK Başkanı Egemen Aydın; " Edirne Bölgemizdeki en önemli şehirlerimizden bir tanesi. Osmanlı İmparatorluğu'na 88 yıl Başkentlik yapmış, buram buram tarih kokan, içinde müzeleri, anıtları, festivalleri, yüzyıllardır süregelen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, eşsiz gastronomisi ve bir çırpıda sayamayacağımız kadar turizm unsuru barındıran bir kent. Sadece kültürel olarak değil, deniz turizmi, gastronomi turizmi ve alışveriş turizmi de yapan bir şehir. Birliğimiz adına bölgemizde böyle güzel bir destinasyon olduğu için çok şanslıyız. Biz de seyahat acentaları olarak, şehrimizi daha güzel ve nitelikli bir biçimde pazarlamaya, katkı sunmaya, sürdürülebilir turizmi güçlendirmek adına elimizden geleni yapmaya hazırız. Bunun için de ilgili makamları ziyaret ederek birlikte neler yapabileceğimizi konuştuk. Çalışacak çok şey, yapacak çok işimiz var. Yeni projelerimizle çok yakında sizlere çok iyi haberler vereceğiz. Bizleri Edirne'de makamlarında ağırlayan Sayın Valimiz Hüseyin Kürşat Kırbıyık'a, Sayın Belediye Başkanımız Recep Gürkan'a, İl Kültür Turizm Müdürümüz Sayın Kemal Soytürk'e ve Bulgaristan Başkonsolosu Sayın Borislav Dimitrov'a nazik misafirperverlikleri için teşekkür ederim" dedi.