• 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı
  • 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı
  • 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı
  • 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı
  • 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı
  • 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı
  • 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı
  • 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı
Çorlu Güncel

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı

  • 05 Aralık 2022
  • 546 Kez Okundu

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. Yılı Çorlu’da Atatürk Meydanı’nda kutlandı.

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunma programına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Akın Yılmaz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Çorlu Kent Konseyi Başkanı Nevcihan Kale ve CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar birer konuşma yaptı. 
KADINLAR HER ALANDA TEMSİL GÜCÜNÜ ARTIRMALI 
Programda konuşan Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevcihan Kale, Ülkemize baktığımızda ise 1800 lerin sonlarında kadın hakları savunucuları Fatma Aliye’den, Halide Edip’e Nezihe Muhittin’den,  Afet İnan’a kadar süren uzun mücadeleler sonucunda elde edilen bu hakkımız; nüfus sayımına bile ancak dâhil olunabilen o tarihlerde, cumhuriyet devrimlerinin yarattığı bilinç ve bakış açısı sonucu kazanılmış en büyük haktır.  Bu hakkın tesisi için vatanın içinde bulunduğu zorlu sosyal, ekonomik ve yönetsel şartlara rağmen kadının toplumsal statüsünü değiştirmeye, ona öncü rol vermeye odaklanmak ve bunu mümkün kılacak köklü değişiklikler yapmak, ancak bizim sahip olma gururuna eriştiğimiz yüce bir liderin, Cumhuriyet Devrimlerinin mimarı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün eseridir. O halde biz bugün cumhuriyet devrimlerinin yılmaz bekçisi olmak istiyorsak,  “Bir ülkeye ilim ve fen lazım ise bunu kadın ve erkek her iki cinsin iktisap etmesi lazımdır’ diyen Atamızın izinden yürümek istiyorsak; İlk Kadın Muhtar Gül Esin’in, ilk Kadın Belediye Başkanı Sadiye Hanım’ın, ilk kadın 18 vekilin, 88 yıl önce bize devrettiği bayrağı en yükseğe taşımalı, bu meydanlarda karar alma hakkımızı sonuna kadar savunmalıyız. Ve bilmeliyiz ki bize daha çok şey yapmamız söylendiğinde, bunun söylenmesine değil bunu yapacak icracı alanlar açılmasına ihtiyaç duyduğumuzu belirtmeliyiz. İşte ihtiyacımız olan bu alanı; yasa koyucuların içinde yer almadan,  yürütme kurumlarına dâhil olmadan, bize uygun görülen sınırlarda değil, bizim çizebildiğimiz sınırlar içinde var olmadan kimse açmayacaktır.  Öyleyse kadınlar için zaman; çalışma zamanı, hedef her yönetim alanında kadın nüfusumuzun oranı kadar temsildir. Bu duyguyla seçme, seçilme hakkını elde edişimizin 88.yılını yürekten kutluyorum” dedi. 
CHP’Lİ KADINLAR OLARAK 81 İLDE TEK SES OLDUK 
CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar ise yaptığı konuşmada: “CHP olarak, iktidarımızda 5 yılda 6 milyona insana istihdam yaratacağız ve bunun 4 milyonu kadınlardan oluşacak. Bu istihdama güven veren ve istikrar veren 4 ayaklı bir stratejiyle hayata geçireceğiz. Birincisi ülkemize yeniden hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi getireceğiz. İkincisi üreten bir Türkiye’yi tesis edeceğiz. Üçüncüsü ürettiklerimizi hakça paylaşacağız, masanın dördüncü ayağını da kalkınmadın ve sürdürebilirliğin sağlandığı bir ekonomi oluşturuyor. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi hep birlikte inşaa edeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğin sağlanması için bütüncül politikaları hızla uygulamaya koyacağız. Biz CHP’li kadınlar 81 ilde 971 ilçede tek ses olduk ve haykırıyoruz, eşit temsil haktır. Hakkımızı alana kadar mücadelemiz sürecek” dedi. 
İMDAT ŞAHİN