• Ergene'de Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi Verdi
  • Ergene'de Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi Verdi
  • Ergene'de Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi Verdi
Ergene

Ergene'de Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi Verdi

  • 06 Aralık 2022
  • 897 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından; İlçe genelinde bulunan okullarda sıfır atık, çevreyi koruma bilinci, ambalaj atıklarının geri dönüşümü geri kazanımı konularını içeren eğitim çalışmaları devam ediyor.

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Yeşiltepe Mahallesi ‘Şehit Mehmet Zeki Erden Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 9. , 10. , 11.  ve 12. Sınıf öğrencilerine Ambalaj Atıklarının Geri Dönüşüme kazandırılması ve Sıfır Atık hususlarında eğitim verildi. Çalışmalar ile öğrencilerde çevre bilincinin oluşması, geri dönüşümün öneminin aşılanması, doğal kaynakların korunması ve sıfır atık kültürünün yaygınlaşması hedeflenmektedir. Öğrencilere verilen eğitimler kapsamında, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve oluşan atık miktarının azaltılması konuları hakkında öğrenciler bilgi sahibi oldu.  

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel sıfır atık projesine gerekli önem ve hassasiyeti gösterdiklerini belirterek, “Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Birimlerimiz projenin sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırılması amacıyla okullarda öğrencilerimize çevre konusunda eğitimler vermektedir. Öğrencilerimize temiz çevre bilincini aşılamak ve bu bilincin artmasını sağlamak amacıyla eğitimlerimiz Ergenemizde devam edecektir” dedi.