• Ergene'de 10 Büyük Projenin Açılışı Gerçekleştirdi
  • Ergene'de 10 Büyük Projenin Açılışı Gerçekleştirdi
  • Ergene'de 10 Büyük Projenin Açılışı Gerçekleştirdi
  • Ergene'de 10 Büyük Projenin Açılışı Gerçekleştirdi
Ergene

Ergene'de 10 Büyük Projenin Açılışı Gerçekleştirdi

  • 06 Aralık 2022
  • 992 Kez Okundu

Ergene Belediyesi 2022 yılında büyük bir rekora imza atarak 12 ayda 10 büyük projenin açılışını gerçekleştirdi. Ergene’de hayalleri gerçeğe dönüştüren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 2022 yılında ilçeye birbirinden değerli kalıcı eserler kazandırdı.

Tekirdağ’ın yükselen değeri haline gelen Ergene Belediyesi 2022 yılını hizmet ve projelerin açılışıyla geçirdi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel vatandaşlarına 2022 yılında neyin sözünü verdiyse hepsini tek tek yerine getirdi.

2022 Yılına Yeni Projelerle Başlandı
2022 yılına projelerin açılışlarıyla başlayan Ergene Belediyesi Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki doğduğu evin birebir aynısını Ergene ilçesine inşa ederken bu büyük projenin açılışı Ocak ayında gerçekleşti. Türkiye’de ki diğer Atatürk evlerinden çok daha farklı ve çok daha özel olan bu güzel esere Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi geliyor. Ocak ayının hemen ardından Şubat ayında Ergene Belediyesi Göl Restaurantın açılışını gerçekleştirdi. İki katlı olan bu büyük projenin alt kısmında da kapalı ve açık düğün salonu bulunuyor. Göl manzaralı olan Ergene Belediyesi Göl Restaurant kısa sürede Tekirdağ’ın cazibe merkezi haline geldi, yüzlerce vatandaş hafta içi ve hafta sonu aileleri ve sevdikleriyle birlikte keyifli vakit geçirmek için Göl Restaurantı tercih ediyor.

Göl Restaurantının açılışının ardından Çanakkale destanımızın kahramanlarından biri olan Seyit Onbaşının adının yaşatıldığı Seyit Onbaşı Parkının açılışı gerçekleşti. Mart ayında da güzel bir park projesinin Ergene halkına kazandıran Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Nisan ayında da Esenler Çok Amaçlı Düğün Salonunun açılışını gerçekleştirdi. Daha öncesinde Pınarbaşı, Misinli ve Kırkgöz mahallelerine söz verdiği düğün salonlarının ardından Başkan Yüksel Esenler mahalle sakinlerine de verdiği düğün salonu sözünü yerine getirerek Esenler Mahallesine çok güzel bir kapalı düğün salonu kazandırdı.

Tekirdağ genelinde spora ve sporcuya en büyük destek sağlayan Belediyelerden biri olan Ergene Belediyesi Mayıs ayında Vakıflar mahallesinde Vakıflar 19 Mayıs Gençlik Stadyumunun açılışını gerçekleştirdi. Şu anda Ergene ilçemizi amatör liglerde temsil eden futbol takımları müsabakalarını bu stadyumda oynuyor. Mayıs ayının hemen ardından hız kesmeden proje açılışlarına devam eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ulaş Belediyesinin kurucu belediye başkanı olan Ömer Şakar’ın adının verildiği Ömer Şakar Parkının açılışını gerçekleştirdi.

Ömer Şakar Parkının açılışının ardından Ergene Sosyokültürel Tesis Cemevi ve Aşevi’nin açılışı gerçekleşti. Ergene ilçesinde eksik olan bu büyük projeyi Ergene Belediyesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Ergene ilçesine kazandırıldı. Bu güzel projenin ardından Ergene Belediyesi saatte 2 bin 70 ekmek üretebilme kapasitesi olan yeni ekmek fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Ergene Belediyesinin açmış olduğu yeni ekmek fabrikasında en kaliteli en lezzetli ve en ucuz ekmekler Ergene halkı için üretiliyor.

Sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla sadece Tekirdağ ya da Trakya bölgesinde değil Türkiye genelinde de adından sıkça söz ettiren Ergene Belediyesi tarım arazilerini de en iyi şekilde değerlendirirken 2022 yılında 24 dönümlük tarım arazisine 120 bin kök çileğini toprakla buluşturarak Ergene Belediyesi Kral Çilek tarlasını vatandaşların hizmetine sundu. Aileleri ve sevdikleriyle birlikte özellikle hafta sonu keyifli zaman geçirmek isteyen ailelerin en çok tercih ettiği yer haline gelen Kral Çilek tarlasında vatandaşlar dalından organik çilek toplayarak evlerine götürdü. Ergene Belediyesi çilek tarlasında Ergene ve civar ilçelerin yanı sıra Tekirdağ ve İstanbul’dan da binlerce misafiri konuk etti.

Ergene Belediyesi son olarak Ergene Belediyesi Kültür Merkezi binasında 24 Kasım tarihinde Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün adının verildiği Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. 2022 yılı içinde Ergene Belediyesi hizmet ve projelerin açılışlarının yanı sıra Ergene Belediyesi 2.Lavanta Tarla Günleri Şenliği, 14 Şubat tarihinde Geleneksel hale getirmiş olduğu 14 Şubat Toplu Nikah Töreni programı ve sünnet şöleni şenliği de düzenledi. Bunun yanı sıra ayrıca Ergene Belediyesinin ihtiyaç sahibi ailelere yemek desteği yardımı, hasta nakil aracı ve sevgi ambulansı hizmetini de sürdürüyor.  

Halkımıza En İyi Şekilde Hizmet Ediyoruz
Halkımıza en iyi şekilde hizmet sunuyoruz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim “2014 yılında kurulan belediyemizin elinde sadece kazma küreği varken şimdi bünyemizdeki tam donanımlı hizmet araçlarımızla halkımıza en iyi şekilde hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep ve istekler doğrultusunda gece gündüz demeden halkımız için çalışıyoruz. Ergene’de hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek adına var gücümüzle çalışıyor, hangi mahallede hangi vatandaşımıza ne söz verdiysek yerine getiriyoruz. 8 yıllık bir belediye olmamıza rağmen 40 yıllık belediyelerin çok çok önündeyiz. Özellikle 2022 yılında yapmış olduğumuz hizmet ve projelerle ilçemize yeni kalıcı eserler kazandırdık. Her ay neredeyse bir açılış yaptığımız 2022 yılı Ergenemizde açılışlarla dolu bir yıl oldu. Halkımıza neyin sözünü verdiysek yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz ” dedi.