• Cumhur İttifakı'ndan Chp'ye Sert Tepki
  • Cumhur İttifakı'ndan Chp'ye Sert Tepki
  • Cumhur İttifakı'ndan Chp'ye Sert Tepki
Çorlu Güncel

Cumhur İttifakı'ndan Chp'ye Sert Tepki

  • 06 Aralık 2022
  • 593 Kez Okundu

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar’ın konuşmasına Cumhur İttifakı’ndan sert tepki geldi.

Çorlu’da Atatürk Meydanı’nda düzenlenen 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde konuşan Nurten Yontar’ın konuşmasına tepki gösteren AK Parti ve MHP Yontar’ı konuşmasından dolayı kınadı. Çorlu Kent Konseyi’ne de tepki gösteren Cumhur İttifakı kent konseyini de kınayarak Cumhur İttifakı’na yapılan mesnetsiz suçlamaları şiddetle reddediyoruz” dedi. 
KENT KONSEYİNİ VE YONTAR’I KINIYORUM
Çorlu Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Vijdan Yılmaz yaptığı açıklamada: “05.12.2022 tarihinde Çorlu Kent Konseyi tarafından organize edilen Dünya kadın hakları günü ile alakalı programda Tekirdağ CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurten Yontar tarafından İttifakımıza gerçekleştirilen mesnetsiz ithamlardan dolayı kendisini ve Çorlu Kent Konseyi'ni kınıyorum. Kadın Hakları gününde kadının hakları ile alakalı açıklamalar yapmak yerine siyaset yapmayı tercih etmesi ve Çorlu Kent Konseyi Başkanı'nın buna müdahale etmemesi tarafımca kabul edilemezdi. Bir kadın olarak programı terk etmemdeki sebep budur. Tüm kamuoyuna sevgi ve saygılarımla” ifadelerini kullandı. 
CUMHUR İTTİFAKINA YAPILAN MESNETSİZ SUÇLAMALARI ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ
Konuyla ilgili bir açıklamada MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları Çalışma Grubu’ndan geldi: “Çorlu Kent Konseyi’nin hazırladığı 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü programında CHP Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar günün anlam ve önemine değinmek yerine resmen seçim manifestosu ilan etmiştir. Günün önemini anlatan bir konuşma yapmış olsa dahi bunun yeri oradaki kürsü değildir. Buna izin verdikleri için Çorlu Kent Konseyi’ni kınıyoruz. Cumhur ittifakına yapılan mesnetsiz suçlamaları da şiddetle reddediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi; kadın, erkek, genç, yaşlı hiçbir insan ayrımı yapmaksızın hareket eden, eşitlik ve adalet duygusu yüksek bir partidir” ifadelerine yer verildi. 
İMDAT ŞAHİN