• Çorlu'ya 12 Yeni Otobüs Alınacak
  • Çorlu'ya 12 Yeni Otobüs Alınacak
  • Çorlu'ya 12 Yeni Otobüs Alınacak
  • Çorlu'ya 12 Yeni Otobüs Alınacak
  • Çorlu'ya 12 Yeni Otobüs Alınacak
Çorlu Güncel

Çorlu'ya 12 Yeni Otobüs Alınacak

  • 06 Aralık 2022
  • 1488 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten ulaşıma 12 otobüs daha alınacak. Otobüslerle birlikte TEKULAŞ’a çalışmak üzere 25 şoför alımı yapılacak.

Ulaşımda yaşanan aksaklıkları Avrupa Yakası Gazetesi olarak sık sık gündeme taşıyoruz. Ulaşım da yaşanan sorunlara karşı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek Çorlu’ya 12 yeni otobüs alacak. Yeni otobüs alımıyla birlikte 25 şoför daha çalıştıracak olan TEKULAŞ Çorlu’daki ulaşım sorunun bir nebze olsun çözmüş olacak. Yaklaşık 80 araçla taşıma yapan TEKULAŞ otobüslerin alımıyla birlikte araç sayısını 90’a çıkaracak. 
YENİ OTOBÜSLERLE BİRLİKTE OTOBÜS SAYISI 90 OLACAK 
Yeni alınacak otobüslerle birlikte Çorlu’da ulaşımda kullanılan otobüs sayısı yaklaşık 90 otobüse çıkartılacak. Yaşanan ulaşım sorunu yeni otobüslerle birlikte bir nebze olsun azaltılmış olacak. Bu güne kadar yaklaşık 80 araçla Çorlu’daki ulaşım sorununu çözmeye çalışan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ulaşımda yetersiz kalıyordu. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluğa yetişemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni otobüsleri önümüzdeki hafta trafiğe çıkarması bekleniyor. 
TRAFİK SORUNUNUN HAFİFLEMESİ BEKLENİYOR
Yeni alınacak otobüslerle birlikte Çorlu’daki ulaşım sorunu bir nebze olsun azaltılmış olacak. Yaklaşık 80 araçla yürütülen çalışmalar yetersiz kalırken, yeni alınacak otobüslerle birlikte özellikle yoğun saatlerde sefer sayıları artırılacak. Otobüslerin bozulmasıyla birlikte ulaşımda ciddi sorunlar yaşanırken, yeni otobüsler soruna derman olmaya çalışacak. Çorlu’daki öğrenciler ve vatandaşlar yoğun saatlerde otobüse binmekte zorlanırken yaşanan yoğunluk vatandaşı canından bezdiriyordu. 
25 OTOBÜS ŞOFÖRÜ ALINACAK 
Yeni otobüslerin alınmasıyla birlikte Çorlu’ya 25 otobüs şoförleri alınacak. TEKULAŞ otobüs şoförleri için ilana çıkarken, önümüzdeki hafta gelecek otobüsleri kullanmak için şoför arayışlarını sürdürüyor. TEKULAŞ bünyesinde çalışacak olan otobüs şoförleri sosyal haklarıyla birlikte yaklaşık 10 bin liraya yakın maaş alacak. Otobüs şoförü ücretlerini geçtiğimiz ay güncelleyen TEKULAŞ çalışanlarına yaklaşık 10 bin lira ücret veriyor. 
İMDAT ŞAHİN